Sökning: "konventionell grisproduktion"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden konventionell grisproduktion.
1. Boxtemperaturens effekt på antalet avvanda smågrisar : en fältstudie under svenska förhållanden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Att maximera antalet avvanda smågrisar per sugga har blivit ett viktigt mål inom dagens svenska grisproduktion, men fortsatt stora problem med hög smågrisdödlighet utgör en utmaning för producenterna och har negativa konsekvenser för djurvälfärden. Temperatur är en miljöfaktor som kan inverka på smågrisdödligheten och som visat sig kunna variera mellan boxar i samma stall, men få studier har undersökt omgivningstemperaturens effekt på suggornas prestation under svenska produktionsförhållanden. LÄS MER
2. The effect of forage on piglets’ behavior in connection with weaning
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Pigs’ (Sus scrofa) behaviors are affected by the environment they are housed in, where an enriched environment offers pigs to perform more diverse behaviors. Pigs reared in barren environments perform more oral manipulation toward their pen mates, compared to pigs reared in enriched environments. LÄS MER
3. Hur påverkas grisen av bogsår och går det att undvika?
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskapSammanfattning : Shoulder lesion is a big problem among pig farmers and is rarely noticed by the consumers. It is most common among lactating sows as they spend a lot of time laying down and is relatively hard to get rid of. There is a lot of factors that can affect the occurance of shoulder lesions for instance flesh, bedding and breeding. LÄS MER
4. Djurhälsa och näringsförsörjning i ekologisk grisproduktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Syftet med den här litteraturstudien är att utvärdera grisars hälsa och näringsförsörjning i ekologisk produktion och diskutera möjligheter till förbättring. Grisar gynnas av den ökade rörelsefriheten, grupphållningen och utfodringen av grovfoder som ger lugnare, mättare och mindre aggressiva djur. LÄS MER
5. Genotyp – miljösamspel inom konventionell och ekologisk slaktsgrisproduktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : I Sverige föds grisar upp i antingen konventionell eller ekologisk produktion, vilken utgör en procent av den totala produktionen. De raser som används inom de båda systemen är des-amma, dock skiljer sig utformningen av inhysning, utfodringsstrategi och omgivningstempe-ratur mellan systemen, vilket ställer olika krav på djuren. LÄS MER