Sökning: "kostvetenskap"

Visar resultat 11 - 15 av 406 uppsatser innehållade ordet kostvetenskap.

  1. 11. Varför äter ungdomar så lite frukt?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecca Lundh; Isabella Vesala; [2019-08-12]
    Nyckelord :Attityder; Beteenden; Frukt; Fruktintag; Gymnasieelever; Hälsofrämjande; Theory of Planned Behaviour; Tillgänglighet;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotionsprogrammet inr. KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Christina BergExaminator: Mia PrimAntal sidor: 32 (inklusive bilagor)Termin/år: Vt/2019... LÄS MER

  2. 12. Magen styr allting: En intervjustudie om upplevelser av att leva med Irritable Bowel Syndrome

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Mikaela Andersson; Emilia Ydefalk; [2019-08-12]
    Nyckelord :IBS; Irritable Bowel Syndrome; kostförändring; livskvalitet; upplevelser;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Lena GripetegExaminator: Mia PrimAntal sidor: 42Termin/år: Vt 2019.... LÄS MER

  3. 13. Härledning av symtom till viss kost kan öka livskvaliteten. Intervjustudie av patienter med Irritable Bowel Syndrome

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sofia Eklund; [2019-01-08]
    Nyckelord :IBS; Irritable Bowel Syndrome; kostförändring; livskvalitet; härledning;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpRapportnummer: VT-18-33Titel: Härledning av symtom till viss kost kan öka livskvaliteten – intervjustudie av patienter med Irritable Bowel SyndromeFörfattare: Sofia EklundProgram: Hälsopromotion KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Daniel ArvidssonExaminator: Agneta SjöbergAntal sidor: 38Termin/år: Vt2018Nyckelord: IBS, Irritable Bowel Syndrome, kostförändring, livskvalitet, härledning.. LÄS MER

  4. 14. Äldres erfarenheter och upplevelser av måltidssituationen på sjukhus : En kvalitativ studie

    Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Mathilda von Almassy; [2019]
    Nyckelord :äldre; måltidssituation; sjukhus; upplevelser; erfarenheter;

    Sammanfattning : Bakgrund Med åldern försämras lukt och smaksinnet vilket i sin tur, tillsammans med andra åldersrelaterade faktorer, påverkar ätbeteendet. Trots kunskap inom området förkommer fortfarande sjukdoms- samt åldersrelaterad undernäring. LÄS MER

  5. 15. Ämnesövergripande undervisning relaterat till kost och hälsa i svenska grundskolor

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Hedda Landfors; [2019]
    Nyckelord :Ämnesövergripande undervisning;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund I Sverige stöds individens hälsa bl. a. genom undervisning i grundskolan, där målet är att varje elev ska få förståelse för livsstilens betydelse för hälsan. LÄS MER