Sökning: "läskkonsumtion"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet läskkonsumtion.

  1. 1. Attityder till sötningsmedel i dryck : En enkätstudie bland studenter

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Frida Haegermarck; Gabriella Sjöström; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Sötningsmedel är ett populär alternativ till socker och ett viktigt verktyg för att minska intaget av tillsatt socker. Tidigare studier av attityd har dock visat en viss skepsis till artificiella sötningsmedel. LÄS MER

  2. 2. Läskkonsumtion och uppfattningar om läsk bland gymnasieungdomar

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Charlotte Nilsson Ann-Sofie Jansson; [2012-10-01]
    Nyckelord :Gymnasieungdomar; läsk; konsumtion; uppfattningar; hälsa;

    Sammanfattning : Sett till Livsmedelsverkets kostrekommendationer är intaget av läsk och andra söta livsmedel idag alldeles för högt bland Sveriges befolkning. Flera studier visar ett samband mellan intag av läsk sötad med socker och övervikt. Som gymnasieelev idag är det ingen svårighet att få tag i läsk. LÄS MER

  3. 3. Ungdomars läskedrycksvanor - En studie gjord på två skolor i Göteborg

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Lisa Gustafsson; Sofia Wilhelmsson; [2011-03-03]
    Nyckelord :Läsk; ungdomar; konsumtion; hälsa;

    Sammanfattning : Den pågående sockerdebatten väckte vårt intresse för ungdomars läskkonsumtion. Vårt huvudsyfte med arbetet var att se hur läskkonsumtionen ser ut hos skolungdomarna genom att ta reda på var, när och hur mycket de dricker. LÄS MER

  4. 4. En empirisk tvärsnittsstudie om snabbmatskonsumtion och medieanvändande hos ungdomar i nionde klass – en kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, Avdelningen för hälso- och vårdvetenskap

    Författare :Ann-Christin Bergsman; Camilla Karlsson; [2011]
    Nyckelord :Ungdomar; BMI; Snabbmatskonsumtion; Medieanvändande;

    Sammanfattning : Syfte; Syftet var att undersöka BMI, snabbmatskonsumtion, läskintag och medieanvändande hos ungdomar i klass 9 samt se om samband fanns mellan snabbmatskonsumtion och medieanvändande. Metod; Studien var en delstudie av projektet "Mat och Hälsa 2007". LÄS MER

  5. 5. Kan kost Påverka koncentrationsförmågan? : Elevernas hälsa på gymnasiet

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Estetisk-filosofiska fakulteten

    Författare :Alain Grenard; [2007]
    Nyckelord :blodsockersvängningar; gymnasieelevers kostvanor; koncentrationssvårigheter; skolans måltider;

    Sammanfattning : The studies are based on my own experiences in the classroom. My student’s reoccurring behaviour of tiredness and having difficulties concentrating, could well have to do with their bad eating habits, even down to suspected extensive sweet and fizzy drink consumption. LÄS MER