Sökning: "land-based fish farming"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden land-based fish farming.
1. Skillnader i odling av kall- respektive varmvattenfisk i RAS : en jämförande studie
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Anledningen till att studien gjordes är det ökande behovet av protein för humankonsumtion, i kombination med ett ökat antal tomma djurstallar. Studien tar upp RAS som är ett recirkulerande odlingssystem för fisk och passar bra inomhus. LÄS MER
2. Hållbara fiskodlingssystem för framtidens livsmedelsproduktion
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Befolkningsmängden i världen ökar och en av de största utmaningarna som kommer med det är att kunna producera mer mat men som bidrar med så lite klimatpåverkan som möjligt. Djurproduktionen är starkt ifrågasatt och utnyttjandet av marina resurser är utnyttjad till max. LÄS MER
3. Kvantifiering av näringsflöden i Recirkulerande Akvakultur (RAS) och nätkasseodling av lax (Salmo salar)
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/BiologiSammanfattning : Aquaculture has been a way to produce fish as a protein source for thousands of years and over the past decades aquaculture has been the fastest expanding animal-based food sector in the world. This study focused on quantifying the flows of nitrogen and phosphorus in Atlantic Salmon farming and compared traditional open net farming with a more recent technique, land based recirculating aquaculture system (RAS). LÄS MER
4. En fisk på torra land : en beskrivande uppsats om RAS-producenter på den svenska landsbygden
L3-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Runt om i världen syns trender inom livsmedelsproduktion som pekar på att allt fler upplever sig ha ett ansvar för jord och hav, i utbyte mot de resurser vi åtnjuter. Bland dessa finns en kritik mot det befintliga fisket, som genom effektiviserade metoder riskerar att fiska ut de naturliga bestånden i både hav och sjöar. LÄS MER
5. Fiskförsörjning genom odling : Dess hållbarhet och framtid
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologiSammanfattning : I dagens globaliserade värld, samt genom urbaniseringen, har livsmedelsproduktionen i många fall upphört att ske i närhet till konsumenten. Detta har inneburit både ett minskat beroende av egen årlig skörd, då denna kan kompenseras av skörd från annat håll i världen, men också till komplexa frågor gällande bland annat etik och produktion av livsmedel som är i linje med den hållbara utvecklingen. LÄS MER