Sökning: "livsmedel kunskap"

Visar resultat 6 - 10 av 245 uppsatser innehållade orden livsmedel kunskap.

  1. 6. Säkra livsmedel i fält : En studie om livsmedelssäkerhet vid Norrbottens flygflottilj

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Maria Martino Johansson; [2023]
    Nyckelord :förplägnadstroppen; livsmedelsutbildning; livsmedelskunskap; personlig hygien; kontaminering; livsmedel i fältmiljö;

    Sammanfattning : EU-förordning 178/2002 beskriver att livsmedel inte får släppas ut på marknaden om de inte är säkra för konsumenten. I Försvarsmakten är det delar av den egna personalen som har ansvaret att leverera mat till soldater i fält, vilket kräver noggrann hantering och förberedelse för att säkerställa hög livsmedelssäkerhet. LÄS MER

  2. 7. Miljöpåverkan av hund- och kattfoder ur ett livscykelperspektiv

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Louise Engsmyre; [2023]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : This study investigates the environmental impact from dog food and cat food produced in Sweden. With over 2.5 million dogs and cats in Sweden the potential environmental effect from their food is relevant to investigate. The aim of this study is therefore to quantify the environmental impact of 1 kg dog and cat food sold by Granngården. LÄS MER

  3. 8. Smittskydd på småskaliga och medelstora kommersiella äggproducerande gårdar i Sverige : med fokus på aviär influensa

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Karin Berggren; [2023]
    Nyckelord :aviär influensa; smittskydd; småskalig; värphöns; äggproduktion;

    Sammanfattning : Högpatogen aviär influensa (HPAI) är en smittsam virussjukdom med hög dödlighet hos fåglar och med potential att infektera andra djur. De senaste säsongerna har stora utbrott skett i Europa bland fjäderfä och vilda fåglar. Enbart i Sverige dog och avlivades över 2,2 miljoner fjäderfä till följd av HPAI vintersäsongen 2020–2021. LÄS MER

  4. 9. Matsvinn och design

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Sahar Balcazar; [2023]
    Nyckelord :plast; matsvinn; förpackning;

    Sammanfattning : All produktion av mat orsakar växthusutsläpp, därför är det väsentligt att de livsmedel som inhandlas också konsumeras (Jordbruksverket, 2021). Livsmedelskonsumtion behöver vara hållbar utifrån en ekonomisk, social och miljömässig aspekt. LÄS MER

  5. 10. From Ocean to Table: Microplastic contamination in Nordic salts

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Anna Nyika; [2023]
    Nyckelord :Microplastic MP ; MP pollution; plastic pollution; sea salt; rock salt; Nordics; Iceland; Denmark; plastic waste management; human health; marine environment.; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Large amounts of plastic in the oceans originate from mismanaged plastic waste, and microplastics (MPs) are the most common type of waste. They can be found in household products, such as sea salts. Therefore, monitoring pollution levels is essential to improve marine health and food safety. LÄS MER