Sökning: "livsmedel kunskap"

Visar resultat 26 - 30 av 245 uppsatser innehållade orden livsmedel kunskap.

  1. 26. Factors affecting presence of feed in crops of broilers at slaughter : with focus on a hygienic slaughter

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ylva Eriksson; [2022]
    Nyckelord :Crop; Broiler; Feed Withdrawal; Bacteria; Enterobacteriaceae;

    Sammanfattning : Food security and sustainable consumption and production are parts of the United Nation Sustainable Development Goals 2 and 12. Filled broiler crops at slaughter poses a risk to contaminate carcasses with gastrointestinal contents. LÄS MER

  2. 27. Möjligheter och utmaningar med digitalisering i glesbygd : En studie om Torsby kommun

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Elin Palm; [2022]
    Nyckelord :Torsby kommun; digitalisering; glesbygd; digitalt utanförskap; smarta byar;

    Sammanfattning : Dagens samhälle kräver att medborgarna kan hantera olika typer av ärenden digitalt. Därför måste alla människor ha rätt att inkluderas och utveckla sin kompetens gällande digitala verktyg. LÄS MER

  3. 28. Konsumenter av framtidens mat: En kvalitativ studie om barns uppfattning kring hållbar matkonsumtion.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emmili Ali Yoshiguchi; Beatrice Strid; [2021-08-30]
    Nyckelord :Fenomenografi; Hållbarhetsperspektiv; Matvana; Socioekonomisk bakgrund; Årskurs 1;

    Sammanfattning : Hållbar utveckling är idag ett högst aktuellt ämnet och maten som konsumeras har stor påverkan på miljön och bidrar till utsläpp av växthusgaser. Idag finns det forskning som påvisar att socioekonomisk bakgrund påverkar familjers matvanor, däremot finns det lite beforskat om huruvida socioekonomisk bakgrund påverkar uppfattningen om hållbar matkonsumtion, som att äta mer vegetabilier, begränsa köttkonsumtion och välja mer närproducerade alternativ. LÄS MER

  4. 29. Chiafröns påverkan i glutenfria bröd

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jonathan Laike Ståhle; Tobias Christensen; [2021]
    Nyckelord :Salvia hispanica; Chia; Chia seeds; Gluten-free bread; Food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : I detta examensarbete har tanken varit att få en ökad kunskap för hur chiafröet påverkar det glutenfria brödet. Orsaken till det glutenfria brödets uppkomst är sjukdomen celiaki. Samtidigt som forskning utförs inom området celiaki är det svårt för människor med denna diagnos att hitta bra glutenfria brödalternativ. LÄS MER

  5. 30. Pedagogisk odling i grundskolan : kunskap, praktik och skörd för framtidens skolmat

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Joel Deutschmann; [2021]
    Nyckelord :hydroponik; hydroponisk odling; hållbarhet; livsmedelssystem; microgreens; mikrogrönt; odlingspedagogik; skola; skott; undervisning vertikal odling; cultivation; education; food system; hydroponic vertical cultivation; hydroponics; school; sprouts; sustainability;

    Sammanfattning : Livsmedelsproduktionen står för ungefär 26 procent av världens globala utsläpp av växthusgaser och har därmed en stor inverkan på planetens klimat och ekosystem. Sverige importerar majoriteten av de grönsaker och frukter som konsumeras i landet. LÄS MER