Sökning: "livsmedel kunskap"

Visar resultat 31 - 35 av 245 uppsatser innehållade orden livsmedel kunskap.

  1. 31. Konsumtion, kunskapskällor och attityder till aspartam - en åldersfråga?

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Camilla Helgesson; [2021]
    Nyckelord :Aspartam; Åldersgrupper;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Aspartam introducerades på den svenska livsmedelsmarknaden på 1980-talet och har sedan dess använts istället för socker i olika livsmedel då det i princip inte innehåller några kalorier. Tidigare studier indikerade att aspartam kunde orsaka olika former av ohälsa vilket orsakade en debatt om ämnet. LÄS MER

  2. 32. Mapping Sweden’s regional food strategies : An analysis of resilience and food security

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Amanda Stenberg; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Global changes such as climate change and population growth, and unexpected shocks and stresses such as natural disasters, and economic and political crises, are factors leading to an increased pressure on the food system. In order to approach these issues, the concept of resilience may be used, looking at how well the system is able to withstand and adapt to changes over time and provide food security during such crises. LÄS MER

  3. 33. Consumption of sustainable food products : A study of the Sustainable purchase perception matrix and Sustainable lead consumers; A life cycle assessment of BäR smoothie

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Cecilia Melén; Mirea Wolff; [2021]
    Nyckelord :Compromise; Confidence; WTP; PCE; Sustainable lead consumer; Sustainability marketing; Scepticism; Life cycle assessment; LCA; Environmental impact; Global warming; Eutrophication; Primary energy use; Smoothie; Kompromiss; Självförtroende; WTP; PCE; Hållbar marknadsföring; Skepticism; Livscykelanalys; LCA; Miljöpåverkan; Global uppvärmning; Övergödning; Primärenergianvändning; Smoothie;

    Sammanfattning : Part 1 The scientific community has identified an attitude-action gap for demographic and psychographic variables when studying sustainable purchase behaviour. By focusing on what happens during the purchase instead of the purchaser, this cross-sectional study aims to understand sustainable purchase behaviour when consumers purchase sustainable food. LÄS MER

  4. 34. Local governance of sustainable consumption on the household level

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Anders Nyman; [2021]
    Nyckelord :climate change; sustainable consumption; local governance; climate goals; municipality; household; citizen; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Today most Swedish municipalities work actively with climate change mitigation with the goal to decrease their total emissions of greenhouse gases. To achieve this, the municipalities must decrease their consumption related emissions. LÄS MER

  5. 35. Riskhantering och dess utmaningar i små- och medelstora företag inom livsmedelsbranschen

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

    Författare :Matilda Dahlgren; Linn Finnander; [2021]
    Nyckelord :Risk; Riskhantering; Livsmedelsbranschen; Livsmedelskedjan; SME-företag; Utmaningar; Påverkande faktorer; Riskanalysverktyg; Standarder; Informell- och formell riskhantering.;

    Sammanfattning : Efterfrågan på livsmedel har ökat i Sverige såväl som globalt i takt med att vi blir allt fler människor på jorden. Inom livsmedelsbranschen finns flertalet riskmoment som företag är i behov att ta hänsyn till, för att kunna verka på ett konkurrenskraftigt sätt. LÄS MER