Sökning: "mat miljö"
Visar resultat 16 - 20 av 280 uppsatser innehållade orden mat miljö.
16. From Ocean to Table: Microplastic contamination in Nordic salts
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : Large amounts of plastic in the oceans originate from mismanaged plastic waste, and microplastics (MPs) are the most common type of waste. They can be found in household products, such as sea salts. Therefore, monitoring pollution levels is essential to improve marine health and food safety. LÄS MER
17. Effekten av plöjning på biologisk mångfald i jordbruksmark
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : This study was done to get an understanding of how tillage effects biodiversity in agriculture soil. Therefore, this study focused on the soil organisms and various physical and chemical processes that can affect them. LÄS MER
18. “Äta ska vi ju göra.”“Mer än att bara producera mat.” : Hållbar odling ur olika perspektiv, en jämförelse av konventionella jordbrukares och skogsjordbrukares tankar kring miljö, samhälle och skogsjordbruk.
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)Sammanfattning : Ett intensivt jordbruk anses leda till ett antal negativa miljöförändringar och mer miljövänliga jordbruksmetoder förespråkas av IPCC och IPBES varav skogsjordbruk är en metod som ses som ett hållbart alternativ. Det är en jordbruksmetod som hittills endast finns på få platser i Sverige, men som i andra delar av Europa och världen visat sig produktivt. LÄS MER
19. ”Så vardagligt men ack så viktigt” : En enkätstudie om matsituationer i förskolan
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan Dalarna/Institutionen för lärarutbildningSammanfattning : Denna studie behandlar matsituationer i förskolan och syftar till att utveckla den kunskap som finns om pedagogers erfarenheter och föreställningar kring dessa. Utifrån studiens syfte har tre frågeställningar formulerats vilka behandlar pedagogernas beskrivningar av matsituationernas organisering, pedagogers förhållnings- och tillvägagångssätt samt vilka möjligheter och utmaningar som finns. LÄS MER
20. Att främja goda matvanor i skolan : En intervjustudie med rektorer och skolsköterskor
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)Sammanfattning : Barnfetma är ett eskalerande globalt folkhälsoproblem, där ökad konsumtion av socker och ultrabearbetade livsmedel, samt bristande intag av frukt och grönsaker bland barn, spelar en betydande roll. För att möta denna utmaning krävs engagemang från flera aktörer, inklusive skolan. LÄS MER