Sökning: "mat miljö"
Visar resultat 11 - 15 av 280 uppsatser innehållade orden mat miljö.
11. Hur påverkas kroppen? : Uppfattningar hos elever i årskurs 4 om levnadsvanors påverkan på kroppen.
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)Sammanfattning : Levnadsvanors påverkan på kroppen är en del av det centrala innehållet i årskurs 4-6. Syftet med studien är att få en bild av elevernas uppfattning om hur levnadsvanor påverkar kroppen inför undervisningen i årskurs 4-6. Metoden som används för att besvara frågeställningarna är semistrukturerade gruppintervjuer. LÄS MER
12. Deposition av Black carbon i sjöar efter den stora skogsbranden i Västmanland 2014
Magister-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Black carbon (BC) is produced during incomplete combustion of Biomass and fossil fuels. BC and other carbonaceous pollutants have characteristics that affect the climate, environment, and human health. Historically, BC emissions have been measured and monitored in the atmosphere, and BC emissions to the air are quite well documented. LÄS MER
13. Lokal och hållbar mat i skånska kommuner - Strävan efter närproducerat och relationen till andra hållbarhetsmål
Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : Food production is a major driver of climate change and environmental degradation. There is a political will to use public procurement as a strategic tool to promote more sustainable practices in the food industry. There are many aspects of sustainable food consumption, and one aspect that is getting increased attention is locally produced food. LÄS MER
14. Påverkar trädgårdsarbete den humana mikrobiotan?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Det är välkänt att riskerna att drabbas av fysisk och mental ohälsa minskar med hälsosam mat, motion, att vistas utomhus i naturen och att leva med husdjur. En faktor tros vara via mikrobiotan men teorierna om hur dessa faktorer påverkar mikrobiotan är många. LÄS MER
15. Den nuvarande livsmedelssäkerhetens potential - En studie av livsmedelssäkerhetens senare framgång och framtida möjligheter
Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The purpose of this study was to investigate how food safety measures have developed over the last two decades; how the resent 2020 pandemic affected food safety- and control; how effective the current methods are; and what potential new methods might exist in the coming decade. This study was executed as a combined literary study, where current scientific studies and reports where analysed, and a survey with relevant questions, that was sent to various individuals with work experience in food safety- and control, was conducted. LÄS MER