Sökning: "obehandlad mjölk"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden obehandlad mjölk.

  1. 1. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Carin Eriksson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelslagstiftning; livsmedelstillsyn; branschriktlinjer; mejeri; obehandlad mjölk;

    Sammanfattning : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. LÄS MER

  2. 2. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :John Johansson; [2022]
    Nyckelord :Non-starter lactic acid bacteria; herbage; silage; raw milk; cheese; Lactiplantibacillus plantarum; Lacticaseibacillus paracasei; Lacticaseibacillus casei;

    Sammanfattning : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). LÄS MER

  3. 3. Livmoderinflammation hos mjölkkor efter kalvning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Fanny Anderholm; [2018]
    Nyckelord :hormonförändring; immunförsvar; livmoderinflammation; mjölkkor; negativ energiba-lans; NEFA; postpartum;

    Sammanfattning : Produktionstrycket i dagens mjölkindustri är mycket högt, vilket innebär stora påfrestningar på de högproducerande mjölkkorna. Avel för specifika produktionsegenskaper har gjort att dagens mjölkproducerande kor har svårt att bli dräktiga samt de löper en ökad risk för att drabbas av livmoderinflammation, negativ energibalans och olika störningar i postpartumperioden. LÄS MER

  4. 4. Framställning och vidareympning av gårdskultur : Vad skiljer en yoghurt fermenterad av gårdens egen bakterieflora från industriell och traditionell yoghurt?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Line Hellström; [2018]
    Nyckelord :Artisanal culture; Yoghurt; Fermented dairy products; Fermented; Thermophilic starter culture; Lactic acid bacteria; Gårdskultur; Yoghurt; Fermenterade mjölkprodukter; Fermenterat; Termofil syrningskultur; Mjölksyrabakterier;

    Sammanfattning : Bakgrund: Med industrialiseringen har de traditionella yoghurtkulturerna med en mångfald av samverkande mjölksyrabakterier fått ge plats åt de mer standardiserade. En gårdskultur framställs genom att obehandlad mjölk spontanfermenteras av gårdens egen bakterieflora och får därigenom en unik karaktär. LÄS MER

  5. 5. Factors affecting reproductive performance and health in dairy cows in Tajikistan

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Michelle Alexius Lindgren; [2017]
    Nyckelord :reproduction; dairy production; Tajikistan;

    Sammanfattning : In Central Asia one can locate the smallest landlocked country of the former Soviet Union; Tajikistan. The country is a presidential republic and has been since the independence from Russian Soviet 1991 and is now one of the 15 former Soviet countries with the lowest per capita GDP. LÄS MER