Sökning: "produktion information"
Visar resultat 1 - 5 av 1139 uppsatser innehållade orden produktion information.
1. Uppväxtmiljöns påverkan på den unga värphönans stressnivå
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Kronisk stress inom äggproduktionen resulterar i stora negativa konsekvenser på djurvälfärd och produktion och kan bland annat uppstå när hönorna ej tillåts ge utlopp för deras beteendebehov. Denna studie utfördes för att bidra med information kring hur uppväxtmiljön bör utformas för att minska stressnivån hos kycklingarna. LÄS MER
2. Affärsystem och Lean : En kvalitativ studie om hur affärssystem kan stöttasmå- och medelstora företag att arbeta enligt Lean
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för informationsteknologiSammanfattning : Abstrakt SME-företag inom tillverkning kommer under 2000-talet möta oförutsägbara, högfrekventa marknadsförändringar på grund av global konkurrens. Den fjärde industriella revolutionen (samlingsterm för nya intelligenta digitala teknologier i tillverknings- och industriprocesser) gör att nya utmaningar måste mötas som inte bara fokuserar på förbättrade tillverkningsprocesser men också ställer krav på en digital transformation. LÄS MER
3. Förslag på framtida utmaningar inom underhåll och produktion och hur kan fjärde generationen av underhåll se ut
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Sjöfartshögskolan (SJÖ)Sammanfattning : Underhåll har utvecklats under århundraden och har spelat en betydande roll för organisationers tillväxt.Underhållshistoriken särskiljs av tre generationer, utvecklingen av underhåll anses från att vara "nödvändigtont" till "vinstbidragsgivare". LÄS MER
4. Har miljöfaktorer betydelse när konsumenter väljer livsmedel? En kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Livsmedelsval som människor gör påverkar både hälsan och miljön. FN:s klimatpanel har fastställt att de globala utsläppen behöver minska med nästan 50% fram till 2030. Det krävs att konsumenter reflekterar över sina livsmedelsval för att samhället ska uppnå en mer hållbar konsumtion och produktion. LÄS MER
5. Tiaminbrist på idisslare : hur vanligt är det med symtom i Sverige?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Tiamin är ett vattenlösligt vitamin essentiellt för många djur, inklusive människor. Idisslare producerar normalt tillräckligt med tiamin via mikrober i våmmen, men brist kan ändå uppstå vid särskilda förhållanden. LÄS MER