Sökning: "protein technology"

Visar resultat 1 - 5 av 469 uppsatser innehållade orden protein technology.

  1. 1. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :Sweta Singh; [2024]
    Nyckelord :lactic acid bacteria; solid-state fermentation; Alaria esculenta; Saccharina latissima; seaweed fermentation; biotechnology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. LÄS MER

  2. 2. Machine Learning Prediction of Enzymes’ Optimal Catalytic Temperatures

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för data- och informationsteknik

    Författare :Camille Finlinson Porter; [2023-03-22]
    Nyckelord :enzyme; protein; amino acid; protein structure; optimal catalytic temperature;

    Sammanfattning : Enzymes that have been genetically engineered to withstand high temperatures are used by industry to make products with less waste and pollution. Different features of protein structure affect the optimal catalytic temperature ("topt") at which enzymes catalyze reactions most efficiently. LÄS MER

  3. 3. Möjligheterna för återvinning eller återanvändning av kaseinfekterad betong

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Merve Pektas; [2023]
    Nyckelord :Hållbarhet; sjuka hus; återvinning; kasein; betong;

    Sammanfattning : Kvarteret Silverskopan som ligger i centrala Stockholm har sedan länge haft problem med fukt i fastigheterna. De mätningar som gjorts har visat tydliga resultat på höga fukt- och kaseinhalter.  Kasein är ett protein som finns i mjölkprodukter och är ofarligt när det förekommer i torr miljö. LÄS MER

  4. 4. Brewing a Low-Alcohol Dark Wheat Beer: A Healthy Alternative with Potential on the Swedish Market

    Kandidat-uppsats, KTH/Kemiteknik

    Författare :Sofia Wedin; Rondk Weira Salim; Viktor Karlsen; [2023]
    Nyckelord :Öl; Ölbryggning; Veteöl; Lättöl; Bryggningsprocess;

    Sammanfattning : Mängden öl som köps i Sverige har ökat mellan åren 2016–2021. Både försäljningen av öl med en alkoholhalt över 3,5 procent (starköl), och öl under 3,5% (lätt- och folköl) ökade betydligt. LÄS MER

  5. 5. Decoding Hormone Interactions: Investigating Health Status Using Hormone Signatures in Blood

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Stina Brunell; Elis Pettersson Gradin; Victor Englöf; Lovisa Wigertz; Embla Persson; Josephine Maglio; [2023]
    Nyckelord :PEA; hormone; interaction; blood; protein hormone; proteomic; disease; biomarker;

    Sammanfattning : Hormones are integral molecules in the human body, controlling most body systems and maintaining homeostasis in the body. They function as signal molecules for communication between cells, and are often secreted by one tissue with another as target. LÄS MER