Sökning: "restaurang svinn"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden restaurang svinn.

  1. 1. Fisk som outnyttjad resurs : - en undersökning av svensk konsumtion och gastronomi ställt i relation till japansk sjömatskultur

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ted Hallberg; Zakarias Åhlén; [2017]
    Nyckelord :Fisk; konsumtion; svinn; Sverige; Japan;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Svinn på restaurang

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Martin Odell; Venera Tafilaj; [2012-10-16]
    Nyckelord :Livsmedel; matavfall; miljöpåverkan; orsak;

    Sammanfattning : Svinn är ett vanligt förekommande problem i både hushållet och på restaurangen. Det har även en påverkan på både miljö och ekonomi. Svinn uppstår av olika anledningar och är nästan omöjligt att undvika, men även om det inte går att avlägsna all form av svinn kan mängden minskas. LÄS MER

  3. 3. Gymnasieelevers uppfattningar om hållbara måltider

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Paulin Arildsson; Sara Martinsson; [2011-02-17]
    Nyckelord :Ekologi; konsumtion; skolrestaurang; gymnasieelever; uppfattningar;

    Sammanfattning : Regeringens mål för ekologisk konsumtion inom den offentliga sektorn har avsett en inriktning mot 25 procent ekologiska livsmedel fram till innevarande år 2010. En handlingsplan för hållbar konsumtion - ”Bilen, Biffen, Bostaden” ligger som bakgrund till denna inriktning. LÄS MER

  4. 4. Distribution av temperaturkänsliga livsmedel ? Kartläggning av varuflödet från grossist till detaljist, restaurang och storhushåll

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Magnus Björklund; [2002]
    Nyckelord :Temperaturkänsliga livsmedel; Distribution; Varuflöde; Grossist; Restaurang; Storhushåll; Technological sciences; Teknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Distribution av temperaturkänsliga livsmedel går ut på att lagra, hantera och transportera varor till så låg kostnad som möjligt med bibehållande av så stor del som möjligt av ursprunglig kvalitet och hållbarhet. För att klara detta krävs att alla aktiviteter sker under temperaturkontrollerade former, vilket benämns kylkedja. LÄS MER