Sökning: "silage quality"
Visar resultat 1 - 5 av 82 uppsatser innehållade orden silage quality.
1. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. LÄS MER
2. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. LÄS MER
3. Solid-state fermentation of the microalgae Scenedesmus sp. for improved conservation and protein digestibility
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : As part of a research grant aimed at producing chicken feed from the novel microalgae Scenedesmus sp., called the ReMAPP project, this thesis investigates opportunities to increase the conservation potential and protein digestibility utilizing solid-state lactic acid fermentation and commercial enzyme additives. LÄS MER
4. Utfodringsrutiner hos privatägda hästar : en enkätstudie
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : In Sweden, there are a large number of horses owned by private people who are not part of business activities, calculated from the Swedish Board of Agriculture's figures of approximately 266,000 horses. In order to take into account the horse's natural needs as a grazing large intestine fermenter, Swedish horse owners need knowledge about feeding and the role of forage in the horse's well-being. LÄS MER
5. Variation i torrsubstanshalt mellan balar från samma vallfoderparti och dess påverkan på utfodring
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Horses are adapted to eat grass and require sufficient amounts of forage with good hygienic quality. Forage with good hygienic quality have low levels of detrimental bacteria, fungi and toxins. For this reason, conserved grass such as hay, silage or haylage is necessary during the winter period, due to the absence of fresh grass. LÄS MER