Sökning: "sista måltiden"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden sista måltiden.
1. Möjligheter och utmaningar i den pedagogiska måltiden : En kvalitativ intervjustudie om förskollärares förhållningssätt till måltidssituationen i förskolan ur ett sociokulturellt perspektiv
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudierSammanfattning : I den här studien har syftet varit att undersöka förskollärares uppfattningar angående den pedagogiska måltidens ändamål. För att undersöka syftet har vi använt oss av semistrukturerade kvalitativa intervjuer där vi har intervjuat totalt sex förskollärare från fyra olika förskolor. LÄS MER
2. En måltid att minnas? : En historisk-kritisk studie av historiciteten i den sista måltiden.
Magister-uppsats, Uppsala universitet/Nya testamentets exegetikSammanfattning : Den sista måltiden är vad måltiden i passionsberättelsen, innan Jesus tillfångatas, brukar kallas. Måltiden är antagligen den mest kända i Nya testamentet, konstaterar Thomas Kazen i sin artikel i boken The Eucharist - Its Origins and Contexts. LÄS MER
3. Hur berättar Markus om Jesus sista måltid? : En narrativ analys av Mark 14:22-25
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Teologiska institutionenSammanfattning : .... LÄS MER
4. Måltiden; näring för gemenskap : En kvalitativ studie kring den äldres upplevelser av måltidssituationen på ett särskilt boende.
Kandidat-uppsats, Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)Sammanfattning : The aim of our study was to examine how the elderly experience their meal situation in a sheltered housing. We have used a qualitative approach. We conducted individual interviews with six elderly in a sheltered housing to collect our empirical material. LÄS MER
5. Måltidens inverkan på energiomsättning
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/HälsoakademinSammanfattning : Människans totala energiomsättning bestäms av basalmetabolism, termisk effekt av föda och energiförbrukning genom aktivitet. Genom att mäta energiförbrukningen före och efter måltid hos en individ, kan man uppskatta den relativa termiska effekten hos olika typer av föda. LÄS MER