Sökning: "sjuksköterskors attityder om nutrition"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden sjuksköterskors attityder om nutrition.
1. Faktorer som påverkar sjuksköterskans arbete vid malnutrition hos äldre : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för hälsaSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund: Malnutrition är ett vanligt problem hos äldre. Risken ökar vid hög ålder, sjukdom och andra faktorer som bidrar till undernäring. LÄS MER
2. Sjuksköterskors kunskap om och attityder till undernärng
Kandidat-uppsats, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : ABSTRACT Background and aims: Nutrition is a part of the medical treatment, and also a part of the nursing care. In spite of this, malnutrition is a common problem in the health care sector. Studies show that nurses have too little knowledge about nutrition and malnutrition and that nutrition has low priority in the daily work. LÄS MER
3. Sjuksköterskans uppfattningar om nutrition för höftopererade personer
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/HälsoakademinSammanfattning : Malnutrition är vanligt bland äldre personer som genomgår en höftoperation. Att inte få i sig tillräckligt med näring kan bland annat leda till förlängd återhämtning, ökad vårdtid, försämrad sårläkning, trycksår, kognitiv påverkan och förhöjd fallrisk. LÄS MER
4. Sjuksköterskors kunskaper om undernäring. : – attityder och kunskaper om nutrition och nutritionsbedömningar
Kandidat-uppsats, Humanvetenskapliga institutionenSammanfattning : Bland äldre patienter i Sverige är undernäring ett problem som växer sig allt större. Forskning har visat att många äldre patienter riskerar att drabbas av ohälsa, minskat välbefinnande och lägre egenvårds kapacitet vid undernäring (Johansson, 2004). LÄS MER
5. Malnutrition hos äldre patienter på sjukhus : Metoder för bedömning av nutritionsstatus samt sjuksköterskans rutiner och attityder i samband med prevention
Kandidat-uppsats, OmvårdnadSammanfattning : Syftet med studien var att beskriva subjektiva multifaktoriella metoder som sjuksköterskor kan använda för att identifiera äldre patienter med malnutrition och patienter med risk för att utveckla malnutriion. Syftet var vidare att redogöra för vilka undersökningar som sjuksköterskor i kliniskt arbete använder för att bedöma patienters nutrionsstatus med samt att belysa sjuksköterskors attityder till prevention av malnutritionstillstånd. LÄS MER