Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Vilka faktorer påverkar Elevernas val av skollunch? : En kvalitativ intervjustudie med elever i årskurs 9.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Manal Hassan; Elli Eklund; [2022]
    Nyckelord :Skollunch; faktorer; påverka; elever;

    Sammanfattning : Bakgrund: Skollunchen har stor betydelse för eleverna i svenska skolor, den tillför näring, energi och följer rekommendationerna från Livsmedelsverket. Tidigare forskning har visat att begreppen ansvar, identitet och bekvämlighet ligger bakom matvalen som görs, även sociala och sensoriska aspekter var viktigt när det kommer till valet av skollunch. LÄS MER

  2. 2. Hälsa och välmående i den privata trädgården : exempel på social hållbarhet i Rostorp igår, idag och i framtiden

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Linda Berg Luokkala; [2022]
    Nyckelord :grön infrastruktur; stadsplanering; hälsa välmående; landskapsplanering; miljöpsykologi; social hållbarhet;

    Sammanfattning : Trädgården innebär en plats för återhämtning och platser för välmående värderas högt. Behovet har ökat på grund av samhällets restriktioner och nedstängningar under Covid-19 pandemin. LÄS MER

  3. 3. Share my meal : A Social Catalyst for Interactions Around Food

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Betzabe Salinas Tovar; [2021]
    Nyckelord :human-computer interaction HCI ; human-food interaction HFI ; food practices; dietary acculturation; collective experience; migrant communities;

    Sammanfattning : Building social networks plays a key role for international students as they undergo changes when moving to a new place. Different factors play a critical role in the experience of each individual. Creating a sense of connectedness to a community facilitates the assimilation of new and different cultures. LÄS MER

  4. 4. Bra mat på äldre dar : En litteraturstudie om äldre patienters måltidsupplevelser.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Edvin Sjöberg; [2021]
    Nyckelord :Mealtime experience; nutrition; wellbeing; geriatrics; self-care  ; Måltidsupplevelse; nutrition; välbefinnande; geriatrik; egenvård;

    Sammanfattning : Att förebygga ohälsa och att stärka det friska är centralt för att stödja ett hälsosamt åldrande. Missnöjdhet med måltidsupplevelsen är en bidragande orsak till lågt näringsintag, något som i sin tur är en riskfaktor för undernäring. LÄS MER

  5. 5. ÄR NYA ROSENGÅRD STATION EN GEMYTLIG PLATS? En studie om konvivialitet och otryggheten på Rosengårds station

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Milad Kalaf; [2019]
    Nyckelord :Stigmatisering; konvivialitet; cosmopolitanism; Flöden i staden; Attraktioner skapar värden; Otrygghet; Rosengårds station; Polarisering; Interaktion; bokaler; designförslag;

    Sammanfattning : Det här självständiga arbetet, som avslutar utbildningen Arkitektur, visualisering ochkommunikation på Malmös universitet, handlar om interaktion mellan människor och utforskarom en omgestaltning av platsen vid Rosengårds station hade kunnat minska polarisering och rasism.Syftet med arbetet har varit att bidra till en bättre förståelse för hur designprinciper somdrivs av konvivialitet kan påverka upplevelsen av att vistas på en plats. LÄS MER