Sökning: "soy protein isolate SPI"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden soy protein isolate SPI.

  1. 1. An investigation of high moisture meat analogues as mince - The influence of process parameters and ingredients on the final texture

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Elisabeth Gonzalez Siavichay; [2021]
    Nyckelord :High moisture extrusion; Soy protein; Vegetable fat; Extrusion cooking; Food technology; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The goal of this master thesis project was to investigate and develop a minced meat analogue through high moisture extrusion and shredding of soy protein and vegetable fat. Soy protein in the form of soy protein concentrate (SPC) and soy protein isolate (SPI), vegetable fat in the form of high oleic canola oil and a blend containing partially and fully hydrogenated canola oil was utilized in the study. LÄS MER

  2. 2. Nya material från protein-nanofibrer

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för kemivetenskap (CHE)

    Författare :Natasa Ilic; Nektaria Lalangas; Jowan Rostami; Alexander Wiorek; [2016]
    Nyckelord :protein nanofibers; soy protein isolate SPI ; protein aggregates; amyloid; bio-based materials; protein-nanofibrer; sojaproteinisolat SPI ; proteinaggregat; amyloid; biobaserade material;

    Sammanfattning : Under det här kandidatexamensarbetet har protein-nanofibers påverkan på material undersökts genom att jämföra fibrillerade filmer med ofibrillerade. Sojaproteinisolat fibrillerades under förhållandena pH 2 och 85 ◦C under minst ett dygn och de syntetiserade nanofibrerna analyserades med Thioflavin T (ThT) fluorescens och atomkraftsmikroskopi (AFM). LÄS MER