Sökning: "sport kost"

Visar resultat 1 - 5 av 43 uppsatser innehållade orden sport kost.

  1. 1. Medias skildringar av hälsa : En diskursteoretisk analys av begreppet hälsa genom tre dagstidningar och en tidskrift från åren 1962 och 1994

    Magister-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för rörelse, kultur och samhälle

    Författare :Björn Gräslund; [2023]
    Nyckelord :Health; media; discourse; Hälsa; media; diskurs;

    Sammanfattning : Denna magisteruppsats undersöker hur begreppet hälsa skildrats av tre dagstidningar och entidskrift - åren 1962 och 1994. Forskningsinstansen är kvalitativ och bygger därmed på etthermeneutiskt förhållningssätt. LÄS MER

  2. 2. Relativ energibrist inom idrotten och coachenskunskap, roll och ansvar

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)

    Författare :Carin Hamnlund; [2023]
    Nyckelord :Relative energy deficiency; eating disorder; disorded eating; elite coach; knowledge; role and responibility; Relativ energibrist inom idrotten; ätstörning; stört ätbeteende; elitcoach; kunskap; roll och ansvar;

    Sammanfattning : Bakgrund: Relativ energibrist, att gå med energiunderskott över tid, är en realitet inom idrotten och det är också starkt kopplat till ätstörningar och stört ätbeteende. Forskningen pekar på att coacherna, på grund av sin närhet till de aktiva, är i en bra position för att upptäcka och agera på symptom på relativ energibrist, ätstörningar och stört ätbeteende. LÄS MER

  3. 3. Food choices in physically active individuals with regard to sustainability

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Cosima Nuszbaum; [2022-08-19]
    Nyckelord :food choices; food selection; sustainability; protein; performance;

    Sammanfattning : (1) Background: Food choices among consumers can have an impact on the total climate carbon footprint from food consumption. To decrease those emissions, a change in dietary habits is necessary. The recommendation for a shift towards a more sustainable diet is decreasing the amount of animal-based foods and increasing plant-based foods. LÄS MER

  4. 4. Spontanidrott i Lövgärdet Vad menar tjejer och mentorer är viktiga faktorer för deltagande i spontanidrott?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Ekenstjärna; Jamie Parker; [2022-08-17]
    Nyckelord :multisport activities; spontaneous sport; girls in sport;

    Sammanfattning : Arbetet grundar sig i att förstå vilka faktorer som påverkar för att tjejer ska komma till Kvällsidrotten i Lövgärdet. Vi har varit ute i Lövgärdet och observerat verksamheten och intervjuat mentorer som är på plats samt en fokusgrupp med tjejer som är återkommande besökare. LÄS MER

  5. 5. Kvalitativ intervjustudie om tränarnas syn på avhopp inom barn och ungdomsidrotten

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hilda Kennemark; Oscar Leo; [2022-06-28]
    Nyckelord :Dropout; coaching; coaches influence; youth sport; positive coaching; leadership; organiserad idrott;

    Sammanfattning : Forskning har visat på att det är många ungdomar som hoppar av idrotten och även att den inom ämnet har belyst mestadels ungdomarnas syn på varför de väljer att sluta med föreningsidrotten. Vi ville då veta tränarnas syn på detta och valde därefter att fokusera på ungdomstränare inom föreningsidrotten och hur de ser på avhopp. LÄS MER