Sökning: "Meal planning"
Visar resultat 1 - 5 av 31 uppsatser innehållade orden Meal planning.
1. Meal planning intervention to maximise usage of ingredients in domestic households
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : Att ta itu med hållbarhet i livsmedel och minska livsmedelsindustrins miljöpåverkan har avgörande betydelse. Inom detta sammanhang har måltidsplanering framstått som en betydande faktor som påverkar matbeteendet och bidrar till att minska hushållsavfallet. LÄS MER
2. Minska matsvinn i privathushåll : Utformning av ett grafiskt kampanjkoncept
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakultetenSammanfattning : Matsvinn är ett stort miljöproblem och forskning visar på att den största delen av matsvinnet uppstår i hushållen, både i Sverige och globalt. Som konsumenter är vi den sista delen i livsmedelskedjan vilket innebär att vi har ett stort ansvar att ta tillvara på maten som har producerats och transporterats i många led innan den slutligen hamnar i vårt kylskåp och på vår tallrik. LÄS MER
3. Digital Technology for Collecting and Handling Traceability Information in A Fish Meal Factory : A Qualitative Grounded Theory Study
Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för informatik (IK)Sammanfattning : As science are growing and new technology emerges in combination with joined rules and laws between countries and unions industries and supply chains are forced to explore and adopt new systems to keep up with this ongoing process. Without modern solutions the information flow can be the Achilles heel that makes companies products less attractive on the market as lack of information sharing can cause tension in questions regarding traceability and sustainability. LÄS MER
4. Pedagogiska möjligheter under måltidssituationer i förskolan : En kvalitativ studie om förskollärares uppfattningar om planering och integrering av undervisning under måltiderna på förskolan.
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP)Sammanfattning : Uppsatsens syfte är att synliggöra och skapa reflektion om förskollärarnas uppfattningar ommåltiden som en pedagogisk funktion i förskolan vilket görs genom semistrukturerade kvalitativa intervjuer med sex verksamma förskollärare. Måltiderna i förskolan kan ses som en outnyttjad resurs för undervisning. LÄS MER
5. AI-Driven Meal Planning in the FoodTech Industry: A Reinforcement Learning Approach
Master-uppsats, Lunds universitet/Matematik LTHSammanfattning : Traditional meal planning for large kitchens is a laborious and complex affair with multiple external constraints imposed on the meal plan, such as a healthy nutrition profile and a low environmental impact, which should be fulfilled while being under budget. This is a tough task for humans but by modelling the process with a Markov Decision Process and using Reinforcement Learning an agent can be taught to create meal plans from constraints. LÄS MER