Sökning: "Dairy"

Visar resultat 21 - 25 av 1181 uppsatser innehållade ordet Dairy.

  1. 21. Telling a different story: Farming resilience in hay-milk farms in Salzburg province

    Master-uppsats, Stockholms universitet/Stockholm Resilience Centre

    Författare :Julia Fritzsche; [2023]
    Nyckelord :farming resilience; Salzburg; hay-milk farming;

    Sammanfattning : Foregrounding relations and processes in resilience thinking has the potential to enable more holistic analyses and account for complexity, which could lead to more resilient actions, interventions, or ways of being. The concept of farming resilience builds on a process-relational understanding of resilience and thus offers a move away from more substance-based understandings of resilience as outcome. LÄS MER

  2. 22. Mjölkkarusellen : hur Holistiskt Planerad Betesdrift kan öka hållbarheten i en sinande värld

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Ida Andersson; [2023]
    Nyckelord :betesplanering; betesdrift; rotationsbete; hållbarhet; småskalighet; regenerativt jordbruk; mjölkproduktion; biologi; holism;

    Sammanfattning : The problems raised due to rapid climate change are complex challenges with various underlying concerns. One of these concerns is the momentary solutions adapted in intensive factory farming, which have led to losses in nature’s finite resources. LÄS MER

  3. 23. Balancing Demand and Supply Planning in the Food Supply Chain : Insights from a Dairy Industry Case Study

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Jennifer Laktena; [2023]
    Nyckelord :Food Supply Chain; Demand Management Demand Planning; Supply Planning; Forecast; Promotion activities; Livsmedelsförsörjningskedjan; Efterfrågehantering; Efterfrågeplanering; Försörjningsplanering; Prognos; Kampanj;

    Sammanfattning : Globalization and increasing demand for a variety of food products have contributed to challenges within the food industry (Zhu et al, 2018). The Food Supply Chain, FSC, involves several processes from production to distribution, involving actors from all the different steps in the network (Rohmer et al., 2018). LÄS MER

  4. 24. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Kyriaki-Eirini Moschou; [2023]
    Nyckelord :properties; stability; hybrid formula; pea-dairy; protein mixtures; development; RTD; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. LÄS MER

  5. 25. Nio mjölkproducenters erfarenheter av att vaccinera mot E. coli mastit : en intervjustudie om effekt, arbetsmiljö och administration

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Moa Tallåker; [2023]
    Nyckelord :E. coli; mastit; immunförsvar; klinisk mastit; subklinisk mastit; vaccin;

    Sammanfattning : Juverinflammation är en av de vanligaste sjukdomarna som drabbar mjölkkor, juverinflammation kallas också för mastit. Mastit orsakas i huvudsak av bakterier. Olika bakterier ger upphov till olika sorters mastiter med olika sjukdomsförlopp. Mastiterna kan vara kliniska eller subkliniska, det som skiljer dem åt är symptomen och tidsbilden. LÄS MER