Sökning: "Gaskromatografi-masspektrometri"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet Gaskromatografi-masspektrometri.
1. Analysis of Benzoisothiazolinone in process water from operations that handle large amounts of paint residues
Master-uppsats, KTH/KemiSammanfattning : I denna studie undersöks isotiazolinoner i avloppsvatten eftersom det finns i alla kommersiella färger. För att avgöra om reningsverken är tillräcklig bra används gaskromatografi-masspektrometri (GC-MS) för att analysera förekomsten av BIT i processvatten som släpps ut i mjövattnet. LÄS MER
2. Direkta kvantifieringsmetoder av etylenglykol i patientprov : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avd. för naturvetenskap och biomedicinSammanfattning : Etylenglykol (EG) är ett toxiskt ämne som kan orsaka livsfarliga komplikationer. Syftet med studien var att genom systematiska litteratursökningar göra en sammanställning och en jämförelse av metoder som används för direkt kvantifiering av EG i patientprov. LÄS MER
3. Gas Chromatography-Mass Spectrometry of Volatile Organic Compounds from four Species of Grass Extracts from known Oviposition sites for Malaria Vectors
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Sammanfattning : Tidigare studier har visat att äggläggande malariavektorer attraheras till vissa flyktiga organiska ämnen (VOC) som finns i olika gräsarter. Syftet med den här studien var att verifiera att flyktiga organiska ämnen finns i fyra olika gräsarter från Kenya; Panicum repens,Cynodon dactylon och Cyperus papyrus med Pennisetum setaceum rubrum som kontroll förde andra gräsarterna. LÄS MER
4. Analys av biomarkörer i urin för intag av fullkornsråg och vete : en diabetespreventionsstudie hos män och kvinnor
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Alkylresorcinoler (AR) är en molekylgrupp som finns i hög koncentration i klidelen av råg och vete men inte i betydande mängd i andra spannmål eller vanliga livsmedel. AR och dess metaboliter har föreslagits och utvärderats som biomarkörer för full- kornsintaget av dessa sädesslag. LÄS MER
5. Quantification of short chain fatty acids in serum and plasma
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Type 2 diabetes (T2D) has become a major problem around the world. Current research has linked a high dietary fibre (DF)- intake with a number of health benefits and possible prevention of T2D. One proposed mechanism is via short chain fatty acids (SCFA), which are produced from fermentation of DF in the colon by the microflora. LÄS MER