Sökning: "Gastronomisk potential"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden Gastronomisk potential.

  1. 1. Varför matturism? Möjligheter och incitament för utveckling

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för geografi

    Författare :Viktoria Ågren; [2021]
    Nyckelord :Food tourism; Tourism development; Gastronomy tourism; Kulturgeografi; Turism; Matturism; Höga Kusten; Gastronomisk turism; Turismutveckling;

    Sammanfattning : Food tourism has recently become a trend throughout the world, and Sweden is not an exception. Regions and municipalities are now increasingly beginning to discover the potential benefits of food tourism development. LÄS MER

  2. 2. Kan odlad mångfald bidra till kulinarisk mångfald?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sofia Lundvall; Moa Ekman; [2018]
    Nyckelord :Gastronomisk potential; Kultursort; Kålrot; Influencer; Sensorisk profilering.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. "Säg mig vad du äter och jag ska säga vem du är" : En kvantitativ studie om efterfrågan av hälsosamma livsmedel

    Kandidat-uppsats, Ekonomihögskolan, ELNU

    Författare :Liv Andersson; Hanna Samuelsson; [2010]
    Nyckelord :den hälsotrendpåverkade konsumenten; hälsotrend; hälsosamma livsmedel; informationsbrist; pris; gastronomisk faktor; kognitivt beteende;

    Sammanfattning : Obesity and overweight are today classified as one of the largest epidemics in the Western world and is threaten a large part of the population. As a reaction to this a major health trend has emerged in recent decades. LÄS MER