Sökning: "Näringsrekommendationer"

Visar resultat 26 - 30 av 53 uppsatser innehållade ordet Näringsrekommendationer.

  1. 26. Planering av LCHF- och NNR-kost : Samt en undersökning om unga kvinnors erfarenheter av populärdieter

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Emma Gustavsson; Linnea Johansson; [2014]
    Nyckelord :LCHF NNR;

    Sammanfattning : Bakgrund Idag är LCHF (Low-carbohydrate High-fat) en populär diet. Forskningen som finns inom området fokuserar mycket på viktnedgång. Därför är det intressant att undersöka kosten genom att analysera dess sammansättning och jämföra med rekommendationerna enligt Nordiska näringsrekommendationer (NNR). LÄS MER

  2. 27. Vegetabiliska skolmåltider : hållbara alternativ till blandkost som inspiration till skolkök

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Sarah Forsberg; Mira Winsa; [2014]
    Nyckelord :Vegetarian; school meals; sustainable; nutritious; palatable.; Vegetabilisk; skolmåltider; hållbar; näringsriktig; välsmakande.;

    Sammanfattning : Huvudsyftet var att utveckla recept och tillaga hållbara och vegetabiliska lunchalternativ till en blandkostmeny. De nya måltiderna skulle vara välsmakande och näringsriktiga enligt Nordiska näringsrekommendationer (2012). Med hjälp av creative design togs tio vegetabiliska luncher fram och näringsberäknades med hjälp av Dietist Net. LÄS MER

  3. 28. Konsumenters acceptans och preferenser för chokladsockerkakor med olika matfetter : En sensorisk analys på effekten av smör respektive margarin i chokladsockerkaka

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Emilia Frankén; Chika Holmström; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Margarin och smör är två kontroversiella livsmedel som stöts och blöts i diskussioner emellan människor, bl.a. i olika forum på internet. Ur näringssynpunkt skiljer sig produkterna åt, och generellt sett har smör en högre andel av mättat fett i jämförelse med margarin. LÄS MER

  4. 29. Kostens betydelse för prestation vid högintensiv fysisk aktivitet : En jämförelse mellan LCHF och Svenska Näringsrekommendationer

    Kandidat-uppsats, Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Matias Lopez Verronen; Sara Karlsson; [2013]
    Nyckelord :Lågkolhydrat; högfett; anaerobt arbete;

    Sammanfattning : Syfte, hypoteser och frågeställning: Syftet med studien är att undersöka hur kostsammansättning påverkar prestation, upplevelse och fysiologiska parametrar hos unga män, i samband med högintensiv fysisk aktivitet.  H1 Fysisk prestation, här definierat som total producerad energi under testtiden (J), maximal kraftutveckling (W) samt ett medelvärde på kraftutveckling (W), på hög intensitet är lägre efter intag enligt LCHF-kost jämfört med SNR. LÄS MER

  5. 30. Medvetenhet om de Svenska Näringsrekommendationerna på några svenska arbetsplatser

    Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa och arbetsliv

    Författare :Sofie Björn; [2013]
    Nyckelord :Nutrient recommendations; awareness; behaviour; public health; Näringsrekommendationer; medvetenhet; beteende; folkhälsa;

    Sammanfattning : Denna uppsats syfte var att ta reda på vilken kännedom som finns om de svenska näringsrekommendationerna hos människor på ett antal svenska arbetsplatser. Syftet har även inne-fattat att ta reda på huruvida man använder sig av denna kännedom eller inte. LÄS MER