Sökning: "Näringsrekommendationer"

Visar resultat 6 - 10 av 53 uppsatser innehållade ordet Näringsrekommendationer.

  1. 6. AI-Driven Meal Planning in the FoodTech Industry: A Reinforcement Learning Approach

    Master-uppsats, Lunds universitet/Matematik LTH

    Författare :Victor Mårtensson; [2021]
    Nyckelord :Mathematics and Statistics; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Traditional meal planning for large kitchens is a laborious and complex affair with multiple external constraints imposed on the meal plan, such as a healthy nutrition profile and a low environmental impact, which should be fulfilled while being under budget. This is a tough task for humans but by modelling the process with a Markov Decision Process and using Reinforcement Learning an agent can be taught to create meal plans from constraints. LÄS MER

  2. 7. Måltider i skolan

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anna Appelqvist; Michelle Hansen; [2020-08-05]
    Nyckelord :Näringsrekommendationer; Näringstäthet; Skolmåltider; Vegetarisk;

    Sammanfattning : Idag serveras 1,3 miljoner skolmåltider dagligen i Sverige och skolmåltiderna ska enligt lag vara näringsriktiga och skolmåltiden är ett bra sätt att skapa hälsosamma matvanor för barn och ungdomar. Att servera vegetarisk kost i skolan kan vara bra för både hälsan och klimatet om man har kunskapen om kostsammansättning och olika kostgrupper. LÄS MER

  3. 8. Magnesiumrika livsmedel och effekt av dietärt och supplementärt magnesium på muskelstyrka och relativ muskelmassa hos individer över medelåldern

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Annie Danielsson; [2020]
    Nyckelord :Magnesium; Muskelstyrka; Muskelmassa; Livsmedel; Kosttillskott;

    Sammanfattning : Muskelstyrka och muskelmassa avtar med stigande ålder och är associerat med mortalitet, svaghet, osteoporos, fall och frakturer. Hos yngre individer har magnesiumtillskott signifikant ökat muskelstyrka. Det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av magnesium enligt Nordiska näringsrekommendationer (NNR) är lägre än rekommendationen av U. LÄS MER

  4. 9. Granskning av svenska matkassar – en kvantitativ tvärsnittsstudie om fettinnehåll och fettkvalitet i relation till de Nordiska Näringsrekommendationerna.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jennifer K. Sjögren; Matilda Lindblom; Sofia Nilsson; [2019-08-14]
    Nyckelord :Fett; fettkvalitet; mättat fett; energiintag; måltid; riskfaktor; matkassar; Nordiska Näringsrekommendationer;

    Sammanfattning : Den digitala näthandeln växer sig allt starkare. Under de nästkommande åren beräknas den digitala matvaruhandeln expandera och företag inom branschen erbjuder redan idag färdigkomponerade måltider till hela familjen. I denna tvärsnittsstudie undersöks fyra matkasseföretag med hjälp av en kvantitativ forskningsansats. LÄS MER

  5. 10. Motsägelsefullt hälsobudskap inom idrotten?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Matilda Karlsson; Olivia Nilsson; [2018-08-15]
    Nyckelord :idrottsanläggning; livsmedelsutbud; näringstäthet; nordiska näringsrekommendationer; café;

    Sammanfattning : De nordiska näringsrekommendationerna tillråder ökad konsumtion av frukt och grönsaker, dessutom ett begränsat intag av salt, socker och mättat fett. Föregående regering har låtit Livsmedelsverket och statens folkhälsoinstitut sammanställa strategier för att nå ökad folkhälsa (Livsmedelsverket & Folkhälsoinstitutet, 2005). LÄS MER