Sökning: "Texture"
Visar resultat 31 - 35 av 571 uppsatser innehållade ordet Texture.
31. Delad augmented reality: En generell implementation oberoende av hårdvara : Implementering av ett delat AR-system som projicerar på individer med hjälp av maskininlärning, oberoende av hårdvara.
M1-uppsats, KTH/Hälsoinformatik och logistikSammanfattning : Delade Augmented reality (AR) system är ofta implementerade på ett sådant sätt att de är hårt kopplade av hårdvaran eller utnyttjar stora ramverk eller grafikmotorer för att implementera den grafiska delen av projektet. Detta är ett problem då system som är hårtkopplade till hårdvara inte är lika enkla att distribuera och minskar användarsegmentet som kan använda systemet. LÄS MER
32. 3D Texture Synthesis Using Graph Neural Cellular Automata
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : In recent years, texture synthesis has been a heated topic in computer graphics, and the development of advanced algorithms for generating high-quality 3D textures is an area of active research. A recently proposed model, Neural Cellular Automata, can synthesize realistic 2D texture images or videos. LÄS MER
33. Line vs Void
Master-uppsats, Göteborgs universitet/HDK-Valand - Högskolan för konst och designSammanfattning : Line vs Void explores abstraction through weaving, it delves into the woven monochrome, and by doing so, emphasizes the narrative that emerges from plain colour and texture. The written part summarises ideas that are intertwined with the physical work of the project; A series of (four) woven images. LÄS MER
34. Swedish “tofu” from faba beans : a textural and structural analysis
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Tofu, a traditional soybean product, is a popular plant-based alternative which could potentially be produced from Swedish-grown faba beans (Vicia faba L.). The aim of this project was to asses the viability of producing a tofu-like faba bean product using food grade gypsum (calcium sulphate) as coagulant. LÄS MER
35. Suspensions of Calcium Phosphate : Interactions of milk proteins to hydroxyapatite
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Capolac is a product containing hydroxyapatite (HA) from Arla Food Ingredients, to be used for calcium fortification. The adsorption of casein and whey proteins onto the Capolac was investigated, aiming to solve the sedimentation problem of this insoluble calcium phosphate. LÄS MER