Sökning: "commercial fertilizer"
Visar resultat 1 - 5 av 31 uppsatser innehållade orden commercial fertilizer.
1. Effekten av gödsling med arGrow® granulat på barrplantors tillväxt efter de första två växtsäsongerna
Kandidat-uppsats, SLU/School for Forest ManagementSammanfattning : Tillgången på näringsämnen i marken är mycket stort i förhållande till växternas behov, men ändå är näringstillförseln ofta en tillväxtbegränsande faktor för växterna. De näringsämnen som behövs i störst mängd är kväve, som ofta är hårt bundet i svårlösliga kemiska föreningar. LÄS MER
2. The potential use of black soldier fly larvae residue as a fertilizer
Master-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Biosystems and TechologySammanfattning : In sub-Saharan Africa (SSA), the primary constraint of agriculture productivity has consistently been ascribed to soil fertility. A common approach to improve soil fertility is the use of fertilizers, both organic and inorganic. Though recently interest is increasing in the use of newer alternatives like biostimulants. LÄS MER
3. Biogödningsmedel från sjögräs och tång : Ekonomiska förutsättningar att ersätta handelsgödsel
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Världsbefolkningens tillväxt sätter stort tryck på livsmedelsproduktionen. För att bemöta den ökande efterfrågan på mat förbrukas stora mängder handelsgödsel i syftet att stimulera tillväxten hos grödor och öka jordbruksmarkens bördighet. LÄS MER
4. Resiliens och lönsamhet i agrara produktionssystem vid stigande råvarupriser : en jämförande studie mellan ekologisk och konventionell växtodling
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Växtodling i Sverige bedrivs huvudsakligen på två olika vis, konventionellt eller ekologiskt. Den största skillnaden mellan systemen är avsaknaden av handelsgödsel och bekämpningsmedel inom den ekologiska odlingen. Detta medför lägre avkastning och större ogräsproblematik. LÄS MER
5. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. LÄS MER