Sökning: "fats"
Visar resultat 1 - 5 av 61 uppsatser innehållade ordet fats.
1. Fouling modelling in a UHT unit based on plant data.
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Heat treatment of dairy products is essential for food safety, one way to perform this is ultra-high temperature (UHT) processing. During the process, macronutrients and minerals form fouling deposits which impairs heat transfer. Eventually the fouling needs to be removed chemically by alkaline and acidic detergents. LÄS MER
2. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. LÄS MER
3. Nutritionens betydelse för sår på nedre extremiteter : En beskrivande litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Sår på nedre extremiteter är vanligt förekommande, särskilt hos äldre. De sår som inte läkt inom sex veckor räknas som svårläkta och brukar medföra stora lidanden för de drabbade samt stora samhällsekonomiska kostnader. LÄS MER
4. Avenanthramides as a means to slow rancidity development in oats
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master); Lunds universitet/Bioteknik (CI)Sammanfattning : Cereal grains are an important staple in many diets across the globe. Being one of the most cultivated cereal crops worldwide, especially in Nordic countries, oats are known to have a high dietary fibre content and a nutritional value that makes them highly beneficial for human health. LÄS MER
5. Voxel-wise Longitudinal Analysis of Weight Gain from Different Dietary Fats using Image Registration-Based "Imiomics" Analysis
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Avdelningen för visuell information och interaktionSammanfattning : There is an emerging global epidemic of obesity and related complications, such as type 2diabetes (T2D). Alterations in body composition (adipose tissue, muscle volume and fatcontents) are known to be associated with an increased metabolic risk. Understanding of theunderlying mechanisms is key for development of novel intervention strategies. LÄS MER