Sökning: "flavour combination"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden flavour combination.

  1. 1. Mildly nutritious or mild and nutritious : a study on the effect of low phenolic content in wheat and rye kernels and its sensory effect on whole grain breads

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Julia Kullberg; [2023]
    Nyckelord :White rye; white wheat; low phenolic flour;

    Sammanfattning : Recent studies on the dietary habits of the Swedish population show that only 30% reaches the recommended levels of dietary fibres. As a high fiber intake is associated with health benefits and a decrease in the risk of developing lifestyle disease, there may be a need for new types of fibre and wholegrain products. LÄS MER

  2. 2. Kritiska attityder vid val av vin - från gäster och personal

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Jenny Eriksson; [2022]
    Nyckelord :restaurant; education; competence; flavour combination; climate impact; treatment; guest; server staff.; restaurang; utbildning; kompetens; smakkombination; klimatpåverkan; bemötande; gästen; serveringspersonal;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Development of a Semisolid Baobab-based Protein Snack

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :David Bergman; Olle Wikner; [2022]
    Nyckelord :Baobab; Protein; Plant protein; Oat; Pea; Rheology; Development; Innovation; PDCAAS; Gel; Protein solubility; Food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This thesis was done in collaboration with the department of Food Technology at LTH, Aventure AB, and Arwa Foodtech AB. The aim of the project was to develop the base for a baobab based, spoonable protein snack, comparable to quarg but free from ingredients of animal origin. LÄS MER

  4. 4. Mat och dryck i kombination : Betydelsen av gemensamma grundsmaker och aromatisk likhet för balans och harmoni

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Sofia Jismark; Sofia Ragnarsson; [2019]
    Nyckelord :Mat- och dryckeskombinationer; balans och harmoni; aromatisk likhet; smak och arom;

    Sammanfattning : Bakgrund: Att kombinera mat och dryck handlar i hög grad om att uppnå balans och harmoni. För att välsmakande kombinationer ska uppnå balans och harmoni måste hänsyn tas till grundsmaker, textur och liknande aromer samt kontraster och likheter i kombinationen. LÄS MER

  5. 5. Optimization of ingredients for Lactobacillus fermented beverages

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Rebecka Olsson; [2017]
    Nyckelord :Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The ingredients generally used in the fermentation of probiotics tend to give an off-flavour to the fermentation product which is not ideal when producing e.g. fruit drinks. LÄS MER