Sökning: "Protein solubility"

Visar resultat 1 - 5 av 42 uppsatser innehållade orden Protein solubility.

  1. 1. Effect of DNAJB6 on α-synuclein amyloid fibril aggregation and dis-aggregation

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Biofysikalisk kemi

    Författare :Josef Getachew; [2023]
    Nyckelord :α-synuclein; alpha-synuclein; chaperones; DNAJB6; the unhappy chaperone; parkinsons disease; biophysical chemistry; biochemistry; Biology and Life Sciences; Chemistry; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Amyloid proteins are a group of proteins with the ability to form large fibrillar aggregates, identifiable by their cross-β core structure. These aggregates are linked to several different neurodegenerative diseases such as Parkinson’s disease and Alzheimer’s disease and due to the growing rate of people diagnosed, there is a need to combat these diseases. LÄS MER

  2. 2. Characterization of potato protein and its calcium binding capacity

    Master-uppsats, Lunds universitet/Beräkningskemi; Lunds universitet/Tillämpad biokemi

    Författare :Signe König; Erika Thomson; [2023]
    Nyckelord :Patatin; Calcium; Food supplement; Calcium Assay; Alcalase; potato protein; Applied biochemistry; Biology and Life Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Calcium is essential for the human body as it has functions in the nervous system, bones and formation of teeth. Deficiency in this important nutrient can be detrimental to health and cause life-long issues. Calcium can be found in various foods, like dairy products, but certain plant-based alternatives to milk needs to be fortified with calcium. LÄS MER

  3. 3. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products

    Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologi

    Författare :Sophie Elväng; [2023]
    Nyckelord :Pulses protein; protein concentrate; gels; solubility; emulsions; Baljväxter; proteinkoncentrat; gel; löslighet; emulsion;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. LÄS MER

  4. 4. Protein Recovery from Alkaline Extracts: A Comparative Analysis of Isoelectric Precipitation and Ultrafiltration

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Anjay Sharma; [2023]
    Nyckelord :Rapeseed cake; Brewers spent grains; Protein recovery; Ultrafiltration; Alkaline extraction; Food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Proteins are one of three macro-components of a diet. An increasing demand for products that can be a complete protein source exists. The vulnerability of the current food system towards environmental impacts and the inability to keep up with the rising population has shifted the focus on valorising underutilised by-products of the food industry. LÄS MER

  5. 5. Enzymaktivitet i kostkällor och bromelains förmåga att spjälka vassle- och ärtprotein

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Mattias Stenström; Marcus Jacobsen; [2022]
    Nyckelord :Enzym; bromelain; proteas; grodd; skott; ananas; protein; vassle; ärtprotein; aktivitet; matsmältning; spjälkning; upptag; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Proteiner är kroppens byggstenar och behövs bland annat för att reparera celler, bygga upp vävnader och muskler samt bilda enzymer. Proteinbrist kan leda till försämrad hälsa och därför finns rekommendationer att andelen protein i den dagliga kosten bör utgöra 18 E%. LÄS MER