Sökning: "food additive"

Visar resultat 1 - 5 av 34 uppsatser innehållade orden food additive.

  1. 1. Kontinuerlig rötning med hydrokol för högre biogasutbyte

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Annette Kariis; [2023]
    Nyckelord :Biogas; Continuous anaerobic digestion; Hydrochar; Hydrothermal Carbonisation; Life-cycle costing; Biogas; kontinuerlig anaerob rötning; Hydrokol; Hydrotermisk karbonisering; Livscykelkostnad;

    Sammanfattning : Befolkningsökningen och därmed efterfrågan på energikällor som tillhandahålls från fossila bränslen leder till allvarliga miljöproblem på grund av utsläpp av växthusgaser. En annan utmaning är att effektivt hantera organisk avfall som till exempel matavfall som genereras världen över. LÄS MER

  2. 2. Förbättrad biogaspotential med hydrokol som additiv : En laborativ studie om metanproduktion

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Maria Kristoffersson; [2023]
    Nyckelord :Anaerobic Digestion; AMPTS; Batch; Biogas; Hydrochar; Hydrothermal Carbonisation; Anaerob rötning; AMPTS; Satsvis; Biogas; Hydrokol; Hydrotermisk karbonisering;

    Sammanfattning : Anaerob rötning är en naturlig nedbrytningsprocess av organiskt material som tar tillvara på avfall samtidigt som nyttig energi kan utvinnas. På Biogasbolaget AB i Karlskoga omvandlas substrat som matavfall, gödsel och ensilage till biogas som sedan kan uppgraderas till fordonsgas. LÄS MER

  3. 3. Fodertillsatsen Bovaer® som metaninhibitor till mjölkkor. Med den aktiva substansen 3-nitrooxypropanol

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Vanessa Brodin; [2023]
    Nyckelord :mjölkko; metan; minska; reducera; 3-NOP; 3-nitrooxypropanol; mjölkkvalitet; mjölkavkastning;

    Sammanfattning : Att minska metanutsläppen från världens mjölkkor ger möjligheten att minska jordbrukets klimatpåverkan. Kornas metanutsläpp från fodersmältningen ger en kraftigare värmande effekt på atmosfären än vad koldioxid gör då metan är ca 32 gånger så kraftfull. Eftersom metan är en kortlivad gas kan minskning av den visa snabba resultat. LÄS MER

  4. 4. Solid-state fermentation of the microalgae Scenedesmus sp. for improved conservation and protein digestibility

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :André Nordin Fürdös; [2023]
    Nyckelord :microalgae; scenedesmus; solid-state fermentation; lactic acid fermentation; algae; feed; ensiling; silage; protein digestibility; PDCAAS; alternative protein; plantarum; ninhydrin; conservation; biotechnology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : As part of a research grant aimed at producing chicken feed from the novel microalgae Scenedesmus sp., called the ReMAPP project, this thesis investigates opportunities to increase the conservation potential and protein digestibility utilizing solid-state lactic acid fermentation and commercial enzyme additives. LÄS MER

  5. 5. Importance Sampling in Wireless Communication Systems with Ultra-Low Error Rates

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för elektro- och informationsteknik

    Författare :Bharat Maheshwari; Yewen Zhou; [2022]
    Nyckelord :error region; Monte Carlo; importance sampling; rejection sampling; Kullback-Leibler divergence.; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Simulation mimics the behaviour of real world processes or the system over time. It helps us to understand the impact of modification and the effect of introducing various interventions to a system. LÄS MER