Sökning: "food allergy"
Visar resultat 36 - 40 av 44 uppsatser innehållade orden food allergy.
36. Hur kan en familjs livskvalitet påverkas då ett barn har födoämnesallergi?
Kandidat-uppsats, Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Bakgrund: Nästan vart fjärde barn i Sverige har idag en allergisjukdom med symtom. Att som barn få diagnosen födoämnesallergi har en påverkan på både barnets och hela familjens livskvalitet. Syfte: Syftet med studien var att belysa hur en familjs livskvalitet kan påverkas då ett barn har födoämnesallergi. LÄS MER
37. Evaluation of specificity of a walnut antiserum and detection of English walnut (Juglans regia) in food with ELISA and Real-Time PCR
Kandidat-uppsats, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologiSammanfattning : Nuts of all kinds are common ingredients in food. For nut allergy sufferers the frequent use of nuts cause problems and "hidden" nuts in food products may elicit allergic reaction when such foods are consumed. Methods for detecting and quantifying walnut (and other nuts) with high sensitivity and specificity are therefore very important. LÄS MER
38. Kunskapens betydelse vid födoämnesallergi och anafylaxi : en systematisk litteraturstudie
Kandidat-uppsats, OmvårdnadSammanfattning : Syftet med föreliggande litteraturstudie var att beskriva kunskapens betydelse för personer med födoämnesallergi, samt när det gäller förebyggande av anafylaxi. Den metod som användes var en systematisk litteraturstudie, där totalt tretton kvantitativa och två kvalitativa artiklar användes i resultatet. LÄS MER
39. Characterization of a rabbit-antiserum for detection of pea protein in foods
Kandidat-uppsats, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologiSammanfattning : Food allergy is an IgE-mediated immunological disease, which affects almost 4% of the adult population and up to 6% of children. Proteins from milk, egg, peanuts, soybean, wheat, fish and nuts are the main cause of food allergies. A less common allergen is pea protein. LÄS MER
40. Characterization of antibodies against mustard and development of immunological methods for the detection and quantification of mustard in foods
Kandidat-uppsats, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologiSammanfattning : ABSTRACT Allergy to mustard has been reported for many years, in some cases as severe anaphylactic reactions. Recent studies imply that this allergy is increasing. Three major allergens have been isolated and characterised; Sin a 1 and Sin a 2 in yellow mustard (Sinapis alba), and Bra j 1 in oriental mustard (Brassica juncea). LÄS MER