Sökning: "food allergy"

Visar resultat 41 - 44 av 44 uppsatser innehållade orden food allergy.

  1. 41. Föräldrars erfarenheter av att leva med barn med födoämnesallergi med särskilt fokus på anafylaxi/Parents experiences of living with children who has food allergy with special focus on anaphylaxis

    Kandidat-uppsats, Institutionen för hälsovetenskaper

    Författare :Anneli Blad; Linda Jensen; Caroline Palmé; [2007]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Background: When a child is diagnosed with food allergy with risk of anaphylaxis, it affects the whole family. The child must learn to live with a chronicle disease and learn the importance of avoiding the specific allergens that may cause a life-threatening condition. LÄS MER

  2. 42. detection and quantification of almond (Prunus dulcis) in food with ELISA

    Kandidat-uppsats, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi

    Författare :Ulrika Orebrand; [2006]
    Nyckelord :Food allergy; allergen; almond; rocket-immunoelectrophoresis; real time PCR;

    Sammanfattning : Reliable methods to analyze food for the presence of almond are important – not only for those allergic to almond, but also for monitoring the compliance with labelling regulations (EG directive 2003/89). Until now the Swedish National Food Administration has used methods like rocket immunoelectrophoresis and real-time PCR to detect almond in food. LÄS MER

  3. 43. Analysis of soybean-proteins (Glycine max) by two-dimensional electrophoresis and MALDI-TOF

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Lena Olken; [2006]
    Nyckelord :soybean-proteins; soybean allergy; glycinin; β-conglycinin; soybean agglutinin; trypsin inhibitor; two-dimensional electrophoresis;

    Sammanfattning : Food allergy is a growing problem in the world today, which makes it important to find out which proteins in food that causes allergic reactions. Soybeans are one of the most common food allergens in many countries and little is known about it allergenic properties. There are about 15 known soybean-proteins that have been shown to be allergenic. LÄS MER

  4. 44. Allergirond i skolan - Skolpersonalens upplevelser avseende astma- och allergiframkallande faktorer på tio skolor i Malmö - en kvalitativ studie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :Jessica Malmberg; Caroline Skog Edlund; [2005]
    Nyckelord :allergi; skola; kvalitativ studie; intervju; inomhusmiljö; astma; allergirond;

    Sammanfattning : Syftet med denna kvalitativa studie är att på tio skolor i Malmö undersöka skolpersonalens upplevelser utifrån de nio teman Allergirond i skolan utgör. Ökningen av astma och allergi har under de senaste decennierna varit alltför snabb för att kunna sättas i relation till förändringar i det genetiska arvet. LÄS MER