Sökning: "food and drink"
Visar resultat 1 - 5 av 98 uppsatser innehållade orden food and drink.
1. From farm to food waste? : Opportunities and limitations for a circular economy in the cow milk and oat drink industries
Magister-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling; Linköpings universitet/Filosofiska fakultetenSammanfattning : The purpose of our thesis is to determine to what extent the cow milk and oat drink industries can implement a circular economy according to Ellen MacArthur Foundation’s definition. In addition, we will discuss the impact on the overall sustainability. LÄS MER
2. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. LÄS MER
3. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER
4. Mikroplaster i damm från ridunderlag - pilotstudie
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Ridsporten är en av de största ungdomsidrotterna inom Sverige. År 2018 beräknades det att cirka 5 miljoner ridtimmar genomförs på landets ridskolor årligen. På grund av Sveriges klimat spenderas mycket av denna tid inom ridhus. LÄS MER
5. Patienter inom palliativ vård som frivilligt slutar äta och dricka : Sjuksköterskans perspektiv
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Mat- och dryckesvägran i livets slutskede är ett fenomen som sjuksköterskor inom palliativ omvårdad ofta stöter på. När en patient vägrar äta och dricka, uppstår frågor om hur symtomlindring och lindrat lidande bäst ska gå till, samtidigt som patientens autonomi och självbestämmande hedras. LÄS MER