Sökning: "food contact material"
Visar resultat 6 - 10 av 52 uppsatser innehållade orden food contact material.
6. Development of chitosan nanocomposite coatings for visible-light photocatalytic antiviral applications
Master-uppsats, KTH/Tillämpad fysikSammanfattning : During the global pandemic of coronavirus, the severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) outbreak, the world was desperately searching for simpler yet more effective solutions to stop the spread of coronavirus (COVID-19). Since no one was prepared for the fast spread of such a contagious virus, there was a shortage of proper protective solutions to stop the spread. LÄS MER
7. Towards Sustainable Coffee Packaging: A Comparative Study of Current and Future Materials for Zoégas Coffee
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : An important factor in preventing food waste is the ability to provide a product with a package according to its needs. The packaging material, in turn, needs to be recyclable in order to contribute to a circular use of materials rather than becoming waste. LÄS MER
8. Keramiska föremål i kontakt med livsmedel : en sammanställning av lagstiftning som rör keramiska föremål i kontakt med livsmedel samt faktorer som påverkar migration av metaller
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Utifrån en ny bestämmelse i livsmedelslagen ska livsmedelskontrollen framöver även omfatta material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel. Det här arbetet fokuserar på den lagstiftning som gäller för keramiska material i kontakt med livsmedel, hur migration från keramiska material påverkas samt en inventering av kontaktmaterialverksamheter inom Skellefteå kommun. LÄS MER
9. Creating A Chicken Analogue with Mycoprotein
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : To meet the growing demand of meat alternatives, this project was dedicated to creating a chicken analogue prototype with mycoprotein. Within the project, two approaches of alginate gelation, external (diffusion) crosslinking and internal crosslinking, were studied in this particular food matrix. LÄS MER
10. Activated Carbon for Treatment of Drinking Water - Removal of PFAS, DOC, UV254 and Odor Using Adsorption on Activated Carbon
Master-uppsats, KTH/KemiteknikSammanfattning : Tillgång till rent dricksvatten är en mänsklig rättighet och en viktig del av ett hållbart samhälle. Därför är det viktigt att säkerställa tillgången till samt kvaliteten av dricksvattnet som produceras i Sveriges vattenverk och i vattenverk världen över. LÄS MER