Sökning: "frukt- och grönsakskonsumtion"

Visar resultat 6 - 10 av 10 uppsatser innehållade orden frukt- och grönsakskonsumtion.

  1. 6. Nyttigt och Gott! Kunskaper kring och konsumtion av frukt och grönsaker bland tre yrkesgrupper

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sofia Angel; Gunilla Danielsson; [2011-03-09]
    Nyckelord :kost; frukt- och grönsakskonsumtion; hälsa; kostundersökning; yrkesgrupper;

    Sammanfattning : Nordiska (och svenska) näringsrekommendationer rekommenderar att äta 500 gram frukt och grönsaker per dag. Detta är den mängd som, enligt forskning, har effekt mot övervikt samt mot hjärt- och kärlsjukdomar. Utländska och svenska studier visar att svenska folket äter för lite frukt och grönsaker i förhållande till rekommendationerna. LÄS MER

  2. 7. Ska jag dansa in en ”Herr Gurka” i munnen på dig? Några pedagogers förhållningssätt till förskolebarns måltidssituation

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Marie Nylander; Tina Törnqvist; [2011-03-03]
    Nyckelord :förskolan; pedagogiskt förhållningssätt; måltidssituation; matvanor;

    Sammanfattning : Mer än 80 procent av alla 1-5 åringar går på förskola, vilket betyder att barnen äter fler måltider inom barnomsorgen än hemma och att det är fler vuxna än bara föräldrarna som har inflytande på barnens kostvanor. Små barn tar lätt till sig nya vanor och därför har förskolan ett stort ansvar för att måltidsordningen och livsmedelsvalen är så bra som möjligt för barnen. LÄS MER

  3. 8. Röster om elevers frukt- och grönsakskonsumtion - Fokusgruppsintervjuer med skolmåltidspersonal

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Lina Andersson; Kajsa Eriksson; [2011-03-03]
    Nyckelord :Skollunch; matvanor; IDEFICS; interventioner;

    Sammanfattning : Många studier visar att elevers konsumtion av frukt och grönsaker är låg, både i Sverige och i övriga delar av världen. Då ett lågt intag av frukt och grönsaker förknippas med en ökad risk för fetma och övervikt är det väsentligt att förebyggande åtgärder genomförs. LÄS MER

  4. 9. Socioeconomic inequalities in fruit and vegetable consumption in Stockholm County : a comparative descriptive analysis

    Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa och arbetsliv

    Författare :Lina Goncalves; [2010]
    Nyckelord :fruit and vegetable consumption; socioeconomic position; inequalities; public health survey;

    Sammanfattning : This thesis described socioeconomic inequalities in fruit and vegetable consumption in Stockholm County. A comparative descriptive analysis was carried out with the use of secondary data from the 2006 Stockholm County Public Health Survey. The data was analyzed through cross tabulations that were conducted in SPSS. LÄS MER

  5. 10. Produktutveckling av gurka

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Crop Science

    Författare :Charlotte Nilsson; [2006]
    Nyckelord :gurka; produktutveckling; bulkvara; kundsegment; grönsakskonsumtion;

    Sammanfattning : Cucumber is the second most frequently consumed vegetable after tomatoes, 33 % are eating cucumber every day. The purpose of this work is to examine if there is any product development of cucumber in Sweden, and if so in what way. LÄS MER