Sökning: "livsmedel EU"
Visar resultat 1 - 5 av 90 uppsatser innehållade orden livsmedel EU.
1. Kemiska växtskyddsmedel i jordbruket : en förutsättning för tryggad livsmedelsförsörjning?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Jordbruket står inför stora utmaningar under de kommande decennierna. Jordens ökande befolkning driver upp efterfrågan på livsmedel och biobränslen från jordbruket. Men jordbrukets produktion bör inte öka genom att expandera till ytan eftersom det skulle ske på bekostnad av viktiga naturliga habitat. LÄS MER
2. Säkra livsmedel i fält : En studie om livsmedelssäkerhet vid Norrbottens flygflottilj
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : EU-förordning 178/2002 beskriver att livsmedel inte får släppas ut på marknaden om de inte är säkra för konsumenten. I Försvarsmakten är det delar av den egna personalen som har ansvaret att leverera mat till soldater i fält, vilket kräver noggrann hantering och förberedelse för att säkerställa hög livsmedelssäkerhet. LÄS MER
3. Kommunikation av osäkerhet i EFSAs livsmedelsbedömningar
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : The European Food Safety Authority (EFSA) is an EU agency, providing scientific advice and standards surrounding risk assessment in order to maintain food safety in Europe. The aim of this study was to investigate how EFSA communicates uncertainty in conditions of their assessment and if the recommended guidelines by EFSA 2019 is fulfilled. LÄS MER
4. Insekter som livsmedel : attityder och möjligheter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Insekter som livsmedel är ett fenomen som sedan länge varit vanligt i flera länder utanför EU. Nu står vi inför en tid där denna form av livsmedel också introduceras i Europa och specifikt Sverige. LÄS MER
5. Den nuvarande livsmedelssäkerhetens potential - En studie av livsmedelssäkerhetens senare framgång och framtida möjligheter
Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The purpose of this study was to investigate how food safety measures have developed over the last two decades; how the resent 2020 pandemic affected food safety- and control; how effective the current methods are; and what potential new methods might exist in the coming decade. This study was executed as a combined literary study, where current scientific studies and reports where analysed, and a survey with relevant questions, that was sent to various individuals with work experience in food safety- and control, was conducted. LÄS MER