Sökning: "livsmedelsinköp"

Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade ordet livsmedelsinköp.

  1. 1. Transportfattigdomens betydelse för god hälsa : en litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaper

    Författare :Linn Andréasson; Moa Olsson; [2023]
    Nyckelord :Transport poverty; transport accessibility; equal health; transport obstacles and transport opportunity; Transportfattigdom; transporttillgänglighet; jämlik hälsa; transporthinder och transportmöjlighet;

    Sammanfattning : Introduktion: Transportfattigdom innebär begränsningar för individer i deras förmåga och möjlighet att resa, exempelvis genom resor till och från arbete, skola, livsmedelsinköp och fritidsresor. Transportfattigdom kan förvärra livskvaliteten för utsatta grupper i samhället, särskilt under perioder av ekonomisk nedgång (Trafikanalys, 2018). LÄS MER

  2. 2. Vad påverkar val och preferenser vid livsmedelsinköp bland personer med syrisk bakgrund i Sverige?

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Mohamad Awad Alkasm; Omar Alkasm; [2023]
    Nyckelord :konsumentbeteende; livsmedelspreferenser; syriska konsumenter; matvanor; livsmedelsinköp;

    Sammanfattning : Considering increasing globalization and migration, Sweden has become home to a significant Syrian population. Despite this group's growing presence, their needs and preferences have not received adequate attention from supermarket chains. LÄS MER

  3. 3. Hållbara skolmåltider : En enkätstudie om hur Sveriges kommuner arbetar med inköp och servering av hållbara livsmedel

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sofia Karlsson Göransson; Johanna Sandström; [2021]
    Nyckelord :Kvantitativ studie; Sverige; Kommuner; Skolmat; Hållbarhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Cirka 20–30% av de globala utsläppen av växthusgaser kommer från livsmedelssektorn. I dagsläget serveras två miljoner måltider inom skola och förskola dagligen. Det finns stora möjligheter att reducera växthusgasutsläppen med hjälp av hållbara skolmåltider. LÄS MER

  4. 4. ”Man blir inte lika sugen när man ser en bild av ett livsmedel. Det är inte så att det vattnas i munnen direkt” : En kvalitativ intervjustudie om erfarenheter av onlinehandel av mat under Covid-19 pandemin

    Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Cecilia Ålhed; [2021]
    Nyckelord :onlinehandel; Covid-19; mathandel; matval; livsmedelsval online;

    Sammanfattning : Bakgrund I mars 2020 konstaterades att världen drabbats av en pandemi orsakad av SARS-CoV-2, vilket namngavs Covid-19. Många länder stängde ner och i Sverige uppmanades befolkningen att undvika sociala kontakter, jobba hemifrån och att inte vistas i butiker och köpcentrum i onödan. LÄS MER

  5. 5. Merförsäljning vid livsmedelsinköp online : En missad möjlighet?

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Edward Montgomery; Linnea Wigström; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Merförsäljning är inte lika vanligt i den internetbaserade livsmedelsbutiken som i den fysiska butiken. Denna studie kommer därför att undersöka merförsäljning online, då onlinehandel blir allt mer vanligt och tidigare forskning har fokuserat på fysiska butiker. LÄS MER