Sökning: "matsedelsplanering"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet matsedelsplanering.

  1. 1. Vad innebär bra skolmat?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jenny Ahlgren; Anna Winroth; [2012-10-23]
    Nyckelord :Näringsberäkning; matsedelsplanering; matvanor;

    Sammanfattning : För oss kostekonomstudenter är skolmat ett aktuellt och återkommande problem. Nya regler om hur skolmat ska planeras näringsmässigt har precis har introducerats i Sverige och vi tror att denna nya lag kan ha skapat utmaningar kring att planera kosten för de ansvariga. LÄS MER

  2. 2. Skolluncher -en jämförelse mellan riktlinjer och matsedlar

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Susanne Conradsson; [2011-03-03]
    Nyckelord :Riktlinjer; serveringsfrekvens; skollunch; valmöjlighet;

    Sammanfattning : Vi har som blivande kostekonomer, lärt oss hur viktigt det är med en bra sammansatt måltid. Det är intressant för oss i vår blivande yrkesroll, att studera i vilken utsträckning kommunerna följer Livsmedelsverkets riktlinjer för skolluncher. Syftet med studien är att undersöka matsedelsplanering inom skolmåltiden. LÄS MER

  3. 3. Ekologiska livsmedel i skolkök - Enkätundersökning över andelen ekologiska inköp i offentliga storhushåll i Göteborg

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Cecilia Harrysson; Anita Supe; [2011-03-02]
    Nyckelord :ekologiska livsmedel; storhushåll; offentliga sektorn; miljöintresse;

    Sammanfattning : Frågor och funderingar om hållbar utveckling är idag mer aktuella än någonsin. Den i världen rikaste delen av befolkningen utgörs av endast 14 procent men konsumerar 56 procent av jordens resurser. I Sverige har arbetet med ekologiskt hållbar utveckling resulterat i 16 miljökvalitetsmål. LÄS MER

  4. 4. Receptanvändning i offentliga kök - med fokus på skolmåltider

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Linda Hellström; Annelie Sundbladh; [2011-02-24]
    Nyckelord :Skollunch; recept; kvalitet; kostdataprogram;

    Sammanfattning : Fri skollunch blev lagstadgat i Sverige 1997. Den nuvarande lagen säger dock inget om matens kvalitet. Kvalitet handlar exempelvis om att leva upp till gästers förväntningar och till Livsmedelsverkets rekommendationer. Näring, säkerhet, medicinska och religiösa aspekter ingår i dessa rekommendationer. LÄS MER