Sökning: "mikrobiologisk kvalitet"

Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden mikrobiologisk kvalitet.

  1. 1. Mikrobiologisk kvalitet på is från ismaskiner och vatten från automater : en kontroll av verksamheters hygienrutiner

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Marta Marciniak; [2022]
    Nyckelord :provtagning; mikrobiologi; rengöring; vatten; vattenautomat; barpistol;

    Sammanfattning : Mikrobiologiska föroreningar av dricksvatten är globalt den allvarligaste risken för människors hälsa (World Health Organisation WHO, 2004). Den här studien genomfördes som en del av ett tillsynsrelaterat provtagningsprojekt om mikrobiologisk kvalitet på is från ismaskiner och vatten från barpistoler/vattenautomater hos livsmedelsverksamheter i Alingsås kommun. LÄS MER

  2. 2. Cradle-to-Gate LCA of Water Treatment Alternatives : A case study performed for Norrvatten’s future waterwork expansion

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Siddharth Selvarajan; [2021]
    Nyckelord :Life cycle assessment; Water purification method; Potable water production; Microbiological barrier; Activated carbon; Sludge separation; Livscykelbedömning; Vattenreningsmetod; Produktion av dricksvatten; Mikrobiologisk barriär; Aktivt kol; Slamavskiljnin;

    Sammanfattning : Norrvatten is a municipal association which owns a water treatment plant capable of supplying good quality drinking water to the consumers in the associated neighbouring municipalities. After preliminary investigations for the future year of 2050, there were estimates which suggest a potential water quality degradation in the lake which supplies the raw water for treatment due to uncertain future climatic conditions and other forms of pollutions from the surrounding. LÄS MER

  3. 3. Quality of fermented dairy products beyond best before date

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Therese Holmsten; [2020]
    Nyckelord :yoghurt; sour milk; date labelling; rheology; microbiological plating method; Pivot Profile;

    Sammanfattning : Date labelling is one factor influencing food waste in consumer households and evaluation of optimum shelf life is a tool food industry can use to contribute to di-minished food waste. This explorative pilot study aimed to investigate how quality of sour milk and yogurt changed beyond best before date. LÄS MER

  4. 4. Kemiska och mikrobiella hot i ett återcirkulerande reningssystem : Undersökning av möjligheten att implementera ett reningssystem som återvinner processvatten.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för byggd miljö och energiteknik (BET)

    Författare :Björn Hansen; Pongthep Gustavsson; [2019]
    Nyckelord :Volvo CE; vattenrening; membranteknik; mikrobiologisk tillväxt; mikrobiell kontaminering; desinfektion;

    Sammanfattning : Detta arbetet är ett avhandlingsprojekt på kandidatnivå inom programmet Energi- och miljöteknik på Linnéuniversitetet i Växjö. Projektets avsikt är att analysera möjligheten att installera ett reningssystem där processvattnet renas och återanvändas för ändamålets syfte. LÄS MER

  5. 5. Mapping of Bacteria with Flow Cytometry – before, during and after treatment of drinking water

    Master-uppsats, Lunds universitet/Examensarbeten i molekylärbiologi

    Författare :Mikael Danielsson; [2018]
    Nyckelord :Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : In order to produce drinking water of high quality, surface water works apply extensive treatment processes. In this study, flow cytometry and heterotrophic plate counting was utilized to study water quality before, during and after treatment in Görvälnverket in Stockholm, Sweden. LÄS MER