Sökning: "milk microflora"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden milk microflora.

  1. 1. Surviving ratio of milk microflora during storage at freezing temperature : a pilot study

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Gustafsson; [2022]
    Nyckelord :Raw cow´s milk; raw milk quality; milk microflora; culturing methods; MALDI-TOF MS; cold storage of milk;

    Sammanfattning : Milk contains beneficial and non-beneficial bacteria which contribute with different outcomes to milk and dairy products. Beneficial bacteria are important during manufacturing while non-beneficial bacteria cause spoilage, food related outbreaks but also economical losses for the dairy industry. LÄS MER

  2. 2. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Olofsson Laasonen; Emmy Nyberg; [2020]
    Nyckelord :mejeriproduktion; osttillverkning; gårdsmejerier; starterkulturer; komjölk; getmjölk; fårmjölk;

    Sammanfattning : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. LÄS MER

  3. 3. Microbiota found in raw milk : their origin and importance for cheese production

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Alice Dunge; [2016]
    Nyckelord :microorganisms; milk cultures; milk; cheese; cheese production; pasteurization; raw milk cheese; cheese quality; cheese ripening;

    Sammanfattning : The microflora in milk has various different functions that affect the quality of the cheese. The tradition of making cheese is very old and for most of that time cheese has been made without adding bacteria. LÄS MER

  4. 4. Förekomst och effekt av mykotoxin i ensilage till mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Jonna Gertzell; [2014]
    Nyckelord :mykotoxin; ensilage; mjölk; patulin; roquefortin C; ;

    Sammanfattning : Mögel förekommer ofta i delar av ensilage som exponerats för syre. Många mögelarter är ofarliga men vissa kan bilda mykotoxiner som har negativa effekter på flera djurarter. Mjölkkor anses vara mer motståndskraftiga mot mykotoxiner än andra djur eftersom mikrofloran i våmmen har förmågan att bryta ned vissa av dessa. LÄS MER

  5. 5. Subakut vomacidos hos mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Ylva Andersson; [2014]
    Nyckelord :SARA; VFA; vom-pH; inflammation; fång; förebyggande åtgärder; ruminal pH; laminitis; preventive measures;

    Sammanfattning : I takt med ökande mjölkproduktion hos dagens mjölkkor ökar också energibehovet vilket ställer stora krav på utfodringen. En stor andel kraftfoder i foderstaten kan ge upphov till en pH-sänkning i vommen och subakut vomacidos (SARA) kan uppkomma. LÄS MER