Sökning: "osttillverkning"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet osttillverkning.
1. Antimicrobial drug residues in milk : effect on mesophilic starter cultures
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Starter cultures have an essential role in cheese production contributing to desired acid production and formation of aroma- and flavour compounds during cheese maturation. Residues of antimicrobial drugs might reduce the activity of dairy starter cultures and subsequently cause impaired cheese quality. LÄS MER
2. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). LÄS MER
3. Flödesoptimering vid Umeå mejeri : Optimering av produktionssekvens via genetisk sökalgoritm
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Institutionen för matematik och matematisk statistikSammanfattning : Norrmejerier’s supply of raw material fluctuates during different periods of the year. During the months where the company receives the most milk there is a need of an increase in cheese production in order to refine the milk in a more value creating way. LÄS MER
4. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. LÄS MER
5. Resistens mot Caprin artrit encefalit och genetisk variation i αS1-kasein genen (CSN1S1) hos svenska getter
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Caprin artrit encefalit (CAE) och låga koncentrationer av αS1-kasein (αS1-kn) i mjölken är två problemområden inom den svenska getproduktionen. Caprin artrit encefalit är en virussjukdom som liknar humant immunbristvirus (HIV) hos människa och maedi visna hos får. LÄS MER