Avancerad sökning
Visar resultat 21 - 25 av 58 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
21. E-hälsa som stöd i egenvården av Diabetes Mellitus typ 2 : Upplevelser ur individperspektiv
Magister-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Diabetes Mellitus typ 2 är ett vanligt och allvarligt folkhälsoproblem på global nivå. Sjukdomen uppkommer ofta till följd av ohälsosamma levnadsval som fysisk inaktivitet och osund kosthållning. LÄS MER
22. Nourishing a growing population : overcoming the challenge of B12 deficiency in an increasingly vegetarian world
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Increasing numbers of people are eliminating animal products from their diet in response to environmental concerns, as well as for human health reasons and in recognition of animal rights. Vitamin B12, an essential nutrient produced exclusively by bacteria and archaea, is present in animal products but is generally absent from unfortified plant foods. LÄS MER
23. In vitro-gasproduktion hos olika gräsarter med faeces från häst som inokulant
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Hästar är grovtarmsjäsare och basen i deras diet består av grovfoder som utgörs av gräs i ren eller blandbestånd. Gräsarternas genetiska egenskaper och reglerande mekanismer styr i interaktion med yttre faktorer arternas tillväxtmönster och näringssammansättning. LÄS MER
24. Reducing meat consumption : a mixed methods study investigating attitudes of young adult omnivores
Master-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Background Meat is one of the most nourishing and highly consumed foods, but the controversy around theconsumption of meat products, and the negative effects around the consumption of meatproducts led to increased scholarly attention on the user willingness to alter their meatconsumption. In Sweden, a guideline by the Livsmedelsverket (The Swedish National Food Agency) in 2015 encouraged people to consume less red and processed meat. LÄS MER
25. Soluble and insoluble fractions from nopal (Opuntia ficus) cladodes improve postprandial glycaemic regulation: a crossover randomized study in healthy volunteers
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Background and objectives: Type 2 diabetes has been increasing all over the world. A healthy diet, including particular functional foods is an effective strategy to prevent this form of diabetes. Nopal (Oputia ficus) is a cactus plant that, according to traditional medicine, has antidiabetic properties. LÄS MER