Sökning: "nötkreatur"
Visar resultat 21 - 25 av 306 uppsatser innehållade ordet nötkreatur.
21. The impact of production system on animal welfare of cattle prior to slaughter : from loading on-farm to stunning at the slaughterhouse
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : The slaughter process, from loading the animals on the transport on-farm until stunning at the slaughterhouse, makes our production animals exposed to stressful situations and unknown environments. Animal welfare prior to slaughter has been questioned for several years and science behind how animal welfare is affected is lacking. LÄS MER
22. Går det att öka graden av självförsörjning? : en jämförelsestudie mellan svensk nötkötts- och spannmålsproduktion
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Ett omtalat uttryck är LRF:s (Lantbrukarnas riksförbund) påstående om att ”varannan tugga i Sverige är importerad”. Det innebär att Sveriges totala självförsörjningsgrad uppgår till 50 procent och landet är därmed beroende av importhandel. Svensk nötköttsproduktion har en stor betydelse för jordbrukets uthållighet. LÄS MER
23. Immunitet mot bovint respiratoriskt syncytialt virus efter naturlig infektion : antikroppskinetik efter primärinfektion samt efter återinfektion fyra år senare
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Bovint respiratoriskt syncytialt virus (BRSV) kan orsaka allvarlig luftvägssjukdom hos nötkreatur och är vanligt förekommande i svenska nötkreatursbesättningar. Sjukdomsförloppet kan vara subkliniskt, ge milda symptom eller orsaka svår sjukdom med dödlig utgång. LÄS MER
24. Slaktutbyte och köttutbyte i nöt- och lammslaktkroppar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Slaktutbyte och köttutbyte speglar det ekonomiska värdet i djur som går till slakt. Slaktutbyte är skillnaden mellan djurets levande vikt innan slakt och slaktkroppens vikt medan köttutbyte är skillnaden mellan slaktkroppens vikt och vikten av köttet på slaktkroppen. LÄS MER
25. Evaluation of bonding and maternal behaviours in cattle : swedish dairy cows in a cow-calf contact system
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : In today’s commercial dairy production, it is common practice to separate the cow and calf a few hours after parturition. There is, however, increased interest from both farmers and consumers, to keep the cow and calf together for a longer period while still maintaining dairy production, because it is perceived as more animal friendly. LÄS MER