Sökning: "organic acids"
Visar resultat 1 - 5 av 146 uppsatser innehållade orden organic acids.
1. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. LÄS MER
2. Transient state UV spectroscopy of Tyrosine and Tyrosine-containing protein
Master-uppsats, KTH/Tillämpad fysikSammanfattning : The aromatic amino acids tryptophan, tyrosine, and phenylalanine have been extensively used for different label-free protein studies. These investigations extract information on protein conformations and interactions from the emitted fluorescence's intensity, wavelength, and/or polarization. LÄS MER
3. Biogasproduktion vid samrötning av substrat tillgängliga vid lantbruk : Småskalig rötning vid Lillerudsgymnasiet
Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : The world is currently heavily dependent on fossil sources and the use of fossil fuels leads to increased global warming. One of the solutions to this environmental problems is biogas. LÄS MER
4. Analysis of fatty acids in fatty acid-based herbicides by gas chromatography
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiska institutionenSammanfattning : Fatty acids-based herbicides are considered to be a green alternative to synthesized weed control products. However, the environmentally sustainable effect of those herbicides needs more investigation to be confirmed. LÄS MER
5. Effekten av gödsling med arGrow® granulat på barrplantors tillväxt efter de första två växtsäsongerna
Kandidat-uppsats, SLU/School for Forest ManagementSammanfattning : Tillgången på näringsämnen i marken är mycket stort i förhållande till växternas behov, men ändå är näringstillförseln ofta en tillväxtbegränsande faktor för växterna. De näringsämnen som behövs i störst mängd är kväve, som ofta är hårt bundet i svårlösliga kemiska föreningar. LÄS MER