Sökning: "valnötter"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet valnötter.

  1. 1. Ett doft- och smakbibliotek avseende hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat : En sensorisk undersökning av alternativa proteinkällor

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Michael Vu; Sofie Holmberg; [2021]
    Nyckelord :Hempseed press cake; mealworm; textured wheat protein; pea protein; alternative protein sources; fragrance- and flavour library; Hampfrö-presskaka; mjölmask; texturerad veteprotein; ärtprotein; alternativa proteinkällor; doft- och smakbibliotek;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att genom sensoriska analyser sammanställa ett doft- och smakbibliotek för hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat. Metoderna pilotstudie, konsensustest och in-house intensitetstest används i studieprocessen. LÄS MER

  2. 2. Valnötter sänker ett högt LDL-kolesterol hos vuxna individer - En systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Emma Albinsson; Jessica Nyström; [2018-06-04]
    Nyckelord :valnötter; LDL; kolesterol; kardiovaskulär sjukdom; walnuts; cholesterol; cardiovascular disease;

    Sammanfattning : Titel: Valnötter sänker ett högt LDL-kolesterol hos vuxna individer - En systematisk översiktsartikel Författare: Emma Albinsson och Jessica Nyström Handledare: Frode Slinde Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2018-05-22 Bakgrund: Den vanligaste dödsorsaken globalt och nationellt är till följd av kardiovaskulär sjukdom (KVS). Högt LDL-kolesterol kan bidra till utvecklingen av KVS. LÄS MER