Sökning: "Bordeaux"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet Bordeaux.
1. Uncorking Profits: Fine Wine for the Bottom Line
C-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för finansiell ekonomiSammanfattning : Using a larger dataset covering a time period not previously studied, we examine the price drivers and investment performance of wines from the five Bordeaux Premier Cru producers during 2013-2023. Our results indicate that prices are significantly impacted by producer, weather quality, yield and age. LÄS MER
2. Digitalisering och hållbar turism - en studie om smart turism i EU
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för ekonomi och samhälleSammanfattning : I dagens allt mer digitala samhälle har turister en stor tillgång till information före, under och efter resan, tack vare smarta apparater och teknologier. Detta har resulterat i ändrade förväntningar och behov. Turistindustrin har därför anammat konceptet smart turism som har växt fram i spåren av digitaliseringen. LÄS MER
3. Tåg eller flyg för tjänsteresor inom Europa
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för teknikvetenskap (SCI)Sammanfattning : Arbetets mål var att jämföra tåg och flyg som färdsätt för tjänsteresor inom Europa.Detta genom att jämföra farkosternas restider, koldioxidutsläpp och biljettkostnader.Syftet var att presentera en metod för att jämföra resor som företag eller organisationerskulle kunna använda vid beslut av färdmedel. LÄS MER
4. Les sensations sensorielles qu’évoquent les vins - pénibles à exprimer et encore plus à traduire ? : À propos de la richesse des couleurs et des arômes du roi bordelais et de ses confrères.
Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för språk (SPR)Sammanfattning : The present study is based on a translation of a text about wine and wine-making, from French to Swedish. The purpose has been to identify and find solutions for the challenges that can arise in the translation of a text containing numerous descriptions of sensory sensations, i.e. tastes, smells, appearance and touch, in the field of wine. LÄS MER
5. Klassificerad Bordeaux : Om producenternas syn på 1855 års klassifikation
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER