Sökning: "Faktorer bakom attityder"

Visar resultat 21 - 25 av 72 uppsatser innehållade orden Faktorer bakom attityder.

  1. 21. "Vill du avregistrera dig?" : - En analys av konsumenters attityder tilladresserad direktreklam

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Axel Johansson; Emil Oad; [2020]
    Nyckelord :Konsumentattityder; Adresserad direktreklam; Direktreklam; Reklam; Riktad reklam; Attityder; Konsumentundersökningar; Riktad marknadsföring; Faktoranalys; Faktorer bakom attityder;

    Sammanfattning : I den här studien undersöks konsumenters attityder till adresserad direktreklam och vilkafaktorer som kan påverka den. Med adresserad direktreklam menas all reklam som skickasdirekt till konsumenten, vare sig det är via mail, sms eller till en fysisk brevlåda. Datasamlades in via en enkät som distribuerats online via sociala medier. LÄS MER

  2. 22. Samodling av ettåriga grödor : attityder bland lantbrukare och hur tillämpningen kan öka i framtiden

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Gabriel von Rosen; [2020]
    Nyckelord :samodling; ökad odlingssäkerhet; ökat resursutnyttjande; hållbarhet; semistrukturerade intervjuer; teori om individuellt beslutsfattande; övergång till ekologiska metoder;

    Sammanfattning : Samodling innebär att man odlar två eller flera grödor samtidigt på ett fält. Jämfört med odling i renbestånd kan grödor som odlas tillsammans öka odlingssäkerheten, bättre utnyttja tillgängliga resurser, ge större skördar och för de som odlar foder, en produkt med bättre näringsmässig sammansättning. LÄS MER

  3. 23. Effekterna av mödrars utbildningsnivå på amningsfrekvensen : En strukturerad litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaper

    Författare :Cecilia Anttila; [2020]
    Nyckelord :amning; attityder; utbildningsnivå; socioekonomisk status; mödrar;

    Sammanfattning : Amning ger stora hälsofördelar för både mödrar och spädbarn. Sverige står bakom WHO:s rekommendation om att amma exklusivt upp till 6 månader. Amningsfrekvensen är låg trots alla positiva hälsoeffekter som amning medför. Flera socioekonomiska faktorer påverkar amning. LÄS MER

  4. 24. E-arkivet, OAIS och människorna : En utforskande fallstudie om att balansera olika drivkrafter vid förvaltningen av ett e-arkiv

    Master-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för informationssystem och –teknologi

    Författare :Marcus Lindqvist; [2020]
    Nyckelord :Information culture; organizational culture; OAIS; standardization; e-archive; Informationskultur; organisationskultur; OAIS; standardisering; e-arkiv;

    Sammanfattning : The Open Archival Information System (OAIS) is an established reference model and an ISO standard for structuring reliable archive systems. The model does not, as models seldom do, take into account human ways of understanding and taking account of information. LÄS MER

  5. 25. Är laboratorieodlat kött gött?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Ellen Apelqvist; Malin Olsson; [2019]
    Nyckelord :In vitro kött; Laboratorieodlat kött; Miljöetik; Normer; clean meat; Sverige; Attityder; Inställning;

    Sammanfattning : Studien undersöker människors inställning till att äta laboratorieodlat kött samt hur produktionen i laboratorium påverkar klimatet jämfört med konventionell produktion. Vi vill förstå vilka faktorer som påverkar inställningen till att konsumera laboratorieodlat kött och vad som ligger bakom den. LÄS MER