Sökning: "Faktorer bakom attityder"
Visar resultat 21 - 25 av 72 uppsatser innehållade orden Faktorer bakom attityder.
21. "Vill du avregistrera dig?" : - En analys av konsumenters attityder tilladresserad direktreklam
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : I den här studien undersöks konsumenters attityder till adresserad direktreklam och vilkafaktorer som kan påverka den. Med adresserad direktreklam menas all reklam som skickasdirekt till konsumenten, vare sig det är via mail, sms eller till en fysisk brevlåda. Datasamlades in via en enkät som distribuerats online via sociala medier. LÄS MER
22. Samodling av ettåriga grödor : attityder bland lantbrukare och hur tillämpningen kan öka i framtiden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Samodling innebär att man odlar två eller flera grödor samtidigt på ett fält. Jämfört med odling i renbestånd kan grödor som odlas tillsammans öka odlingssäkerheten, bättre utnyttja tillgängliga resurser, ge större skördar och för de som odlar foder, en produkt med bättre näringsmässig sammansättning. LÄS MER
23. Effekterna av mödrars utbildningsnivå på amningsfrekvensen : En strukturerad litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Amning ger stora hälsofördelar för både mödrar och spädbarn. Sverige står bakom WHO:s rekommendation om att amma exklusivt upp till 6 månader. Amningsfrekvensen är låg trots alla positiva hälsoeffekter som amning medför. Flera socioekonomiska faktorer påverkar amning. LÄS MER
24. E-arkivet, OAIS och människorna : En utforskande fallstudie om att balansera olika drivkrafter vid förvaltningen av ett e-arkiv
Master-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för informationssystem och –teknologiSammanfattning : The Open Archival Information System (OAIS) is an established reference model and an ISO standard for structuring reliable archive systems. The model does not, as models seldom do, take into account human ways of understanding and taking account of information. LÄS MER
25. Är laboratorieodlat kött gött?
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)Sammanfattning : Studien undersöker människors inställning till att äta laboratorieodlat kött samt hur produktionen i laboratorium påverkar klimatet jämfört med konventionell produktion. Vi vill förstå vilka faktorer som påverkar inställningen till att konsumera laboratorieodlat kött och vad som ligger bakom den. LÄS MER