Sökning: "Fermentation"
Visar resultat 31 - 35 av 293 uppsatser innehållade ordet Fermentation.
31. Optimization of Bacterial Strains and Development of Fermented Seaweed
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/BioteknikSammanfattning : This study aimed to understand the exploitation of bacterial strains used in various combinations to assist in the fermentation of seaweeds. The topic stems from the need to consider the valorization of seaweeds due to their abundance in natural habitats as well as their use as an innovative and sustainable food. LÄS MER
32. A Functionality Study of Mycoprotein
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The mycoprotein was obtained from the company, Mycorena. The mycoprotein is a potential source of alternative protein of the animal origin used as the functional ingredients in the food industry. LÄS MER
33. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). LÄS MER
34. Att betona samband i en utforskande aktivitet om jäsningsprocessen i förskolan. : En studie om att använda den didaktiska modellen Kunskapsintresse för didaktisk analys och design av kemiundervisning i förskolan.
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitetSammanfattning : Syftet med studien är att öka kunskapen om hur den didaktiska modellen kunskapsintressen kan användas som stöd för didaktisk analys och design av kemiundervisning i förskolan. Med avstamp i aktionsforskning gjordes en didaktisk modellering där exemplifierades hur kunskapsintressen kan användas som stöd i planering, genomförande och utvärdering av undervisning. LÄS MER
35. Change in stability and characteristics of different sunflower press cake mixtures during fermentation with Lactiplantibacillus plantarum
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Food's impact on the climate is getting more awareness, leading to an interest in finding possible solutions. One such is to use waste products to create new products. Sunflower press cake (SFPC) is a waste product from sunflower oil production with great potential because of its high protein content. LÄS MER