Sökning: "Foderproduktion"
Visar resultat 16 - 20 av 20 uppsatser innehållade ordet Foderproduktion.
16. Clover (Trifolium spp) gamefields : forage production, utilization by ungulates and browsing on adjacent forest
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental StudiesSammanfattning : Wildlife is a valuable and renewable resource that promotes economical, ecological and social values. These values are important for developing and maintaining many rural societies. However, growing ungulate populations have led to increased browsing pressure on valuable forest trees and crops. LÄS MER
17. Forage production and summer use by ungulates on game fields and surrounding areas
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental StudiesSammanfattning : Ungulates are causing conflicts between stakeholders due to browsing damage on forests and agricultural crops. At the same time there is a big demand of keeping high ungulate densities for sports hunting and recreational purposes. Movement patterns of ungulates are strongly correlated with forage availability. LÄS MER
18. Anaerobic digestion of sugar beet : fate of plant pathogens and gas potential
L3-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Sweden and Europe aims at increasing the use of renewable energy. Biogas represents one way to reach this goal. Biogas, produced from organic waste or crop materials, can be used for production of heat and electricity and as fuel for vehicles. LÄS MER
19. Köttkonsumtion och dess klimatpåverkan : hur mycket kött kan vi äta och av vilka djurslag för att det ska vara hållbart?
L3-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Klimatfrågan är en av vår tids största frågor. Om klimatförändringen får fortgå som trenden visar kan det få katastrofala konsekvenser i världen som till exempel utdöende av regnskogen, stigande vattennivåer, färskvattenbrist och mer extrema väderförhållanden. LÄS MER
20. Förnyelsebar energi istället för animaliskt protein : systemanalys av en möjlig livsstilsförändring
Magister-uppsats, Institutionen för tematisk utbildning och forskningSammanfattning : Olika studier visar att animalieproduktionen, sett ur ett livscykelperspektiv, är en energikrävande verksamhet som tar stora markarealer i anspråk. I västvärlden konsumeras i genomsnitt större kött- och proteinmängder än vad kroppen behöver ur näringssynpunkt. LÄS MER