Sökning: "Foderproduktion"

Visar resultat 16 - 20 av 20 uppsatser innehållade ordet Foderproduktion.

  1. 16. Clover (Trifolium spp) gamefields : forage production, utilization by ungulates and browsing on adjacent forest

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental Studies

    Författare :Karl Komstedt; [2012]
    Nyckelord :clover; Trifolium repens; browsing; gamefields; forage availability; ungulates;

    Sammanfattning : Wildlife is a valuable and renewable resource that promotes economical, ecological and social values. These values are important for developing and maintaining many rural societies. However, growing ungulate populations have led to increased browsing pressure on valuable forest trees and crops. LÄS MER

  2. 17. Forage production and summer use by ungulates on game fields and surrounding areas

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental Studies

    Författare :Lovisa Nilsson; [2009]
    Nyckelord :browsing; damage; game fields; forage availability; ungulates;

    Sammanfattning : Ungulates are causing conflicts between stakeholders due to browsing damage on forests and agricultural crops. At the same time there is a big demand of keeping high ungulate densities for sports hunting and recreational purposes. Movement patterns of ungulates are strongly correlated with forage availability. LÄS MER

  3. 18. Anaerobic digestion of sugar beet : fate of plant pathogens and gas potential

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Lena Haraldsson; [2008]
    Nyckelord :biogas; bio residue; sugar beet; plant pathogen; Aphanomyces cochlioides; Pythium ultimum; Rhizoctonia solani; Fusarium culmorum; Botrytis cinerea;

    Sammanfattning : Sweden and Europe aims at increasing the use of renewable energy. Biogas represents one way to reach this goal. Biogas, produced from organic waste or crop materials, can be used for production of heat and electricity and as fuel for vehicles. LÄS MER

  4. 19. Köttkonsumtion och dess klimatpåverkan : hur mycket kött kan vi äta och av vilka djurslag för att det ska vara hållbart?

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Madeleine Arnqvist; [2008]
    Nyckelord :köttkonsumtion; köttproduktion; klimat; växthuseffekt; hållbar utveckling;

    Sammanfattning : Klimatfrågan är en av vår tids största frågor. Om klimatförändringen får fortgå som trenden visar kan det få katastrofala konsekvenser i världen som till exempel utdöende av regnskogen, stigande vattennivåer, färskvattenbrist och mer extrema väderförhållanden. LÄS MER

  5. 20. Förnyelsebar energi istället för animaliskt protein : systemanalys av en möjlig livsstilsförändring

    Magister-uppsats, Institutionen för tematisk utbildning och forskning

    Författare :Åsa Jansson; [2004]
    Nyckelord :Interdisciplinary studies; Systemanalys; animalieproduktion; markanvändning; energi; fossila och förnyelsebara resurser; livsstilsförändring; TVÄRVETENSKAP;

    Sammanfattning : Olika studier visar att animalieproduktionen, sett ur ett livscykelperspektiv, är en energikrävande verksamhet som tar stora markarealer i anspråk. I västvärlden konsumeras i genomsnitt större kött- och proteinmängder än vad kroppen behöver ur näringssynpunkt. LÄS MER